A biciklis hihetetlenül szerencsés volt, Cumberbatch pedig egy igazi szuperhős

- így nyilatkozott az az Uber-sofőr, aki nem mindennapi élethelyzetben találta magát, miután a 42 éves színészt és feleségét, Sophie Huntert utaztatta Londonban, a Baker Street környékén.

Cumberbatch ugyanis az autóból kitekintve észre vette, hogy négy férfi ütlegel egy biciklisfutárt az út szélén, ezért kipattant a kocsiból, és a segítségére sietett. Egyik támadója épp egy sörösüveggel verte be a férfi fejét, amikor a színész megpróbálta meggyőzni őket, hogy hagyják békén. Mivel ez nem használt, kénytelen volt fizikailag is közbeavatkozni. 

Az 53 éves Uber-sofőr, bizonyos Manuel Dias attól tartott, hogy ebből még nagy baj lehet, ezért csatlakozott a színészhez. 

Csak ekkor ismertem fel. Szürreális volt, hogy Sherlock Holmes rátámad négy emberre épp a Baker Street sarkán

- emlékezett vissza Diaz. 

Úgy tűnt, pontosan tudja, mit csinál. Rettentő bátor volt, és mindent megtett, amit csak az adott helyzetben lehetett. Megpróbálták megütni, de ő védte magát, simán ellökte őket, és meg sem sérült. Azt hiszem, ekkor vették észre ők is, hogy kivel van dolguk, és elmenekültek. 

A sofőr azt mondja, Cumberbatch bátran és önzetlenül viselkedett, és ha nem így tett volna, a biciklis aligha úszta volna meg a támadást. Miután lecsillapodtak a kedélyek, a színész megbizonyosodott róla, hogy a férfi jól van, és megölelte. 

(The Sun)