Az NBCUniversal bejelentette, hogy 28 év után leállnak a Jerry Springer Show forgatásával, és az elkövetkezendő időszakban csak ismétléseket játszik majd a CW. A tévétársaság hosszútávú szerződése alapján ugyan bármikor berendelhet új epizódokat a jövőben, a produkciót egyelőre mégis megszüntetik, vagy ha így jobban tetszik: szüneteltetik. 

A Mónika Show amerikai elődje 1991-ben debütált, és mindvégig elképesztő sikere volt. Leginkább a verekedések és az iskolázatlan vendégek nyomorult élete miatt kedvelték a nézők.

Springer 2009-ben úgy nyilatkozott, hogy a műsora felelős a nyugati kultúra bukásáért, és akkor sem javulna a helyzet, ha sokkal erélyesebben közeledne a szereplőkhöz, és nem szítaná a feszültséget közöttük.

Az indulás óta már eltelt 19 év, amit nagyon sajnálok. Mostanra telt el annyi idő, hogy már az eredeti vendégeink gyerekei jönnek, pedig annak idején a lelkükre kötöttük, hogy ne szaporodjanak. Iszonyúak

- nyilatkozta akkoriban. Ehhez képest a show még kilenc évet, és összesen több mint 3800 epizódot élt meg. Egykori producerét,  Jill Blackstone-t gyilkossággal vádolták meg három évvel ezelőtt. 

(Deadline)