Ha látott bulvárhírt a napokban, akkor biztos, hogy értesült arról, hogy a Vajna házaspár úgy döntött, gyereket vállalnak, ezért pedig belevágtak a lombikprogramba. Erről Vajna Tímea nagyon részletesen tájékoztatja is a követőit és bár lehet élcelődni a stílusán, talán ő sem tudja, hogy mennyire fontos is valójában az, hogy erről a folyamatról ilyen nyíltan beszél. Hiszen a mai napig a gyerekvállalás ezen formájához rengeteg tévhit és stigma tapad, tavaly a győri megyepüspök például egyenesen bűnnek nevezte. Ezt követően több olyan civil és magyar sztár is hangot adott a felháborodásának ezzel kapcsolatban, akiknek lombikprogram segítségével született gyermeke.

Minden gyerek ugyanolyan! És most megyek az én „bűnben fogant” kislányomhoz, aki a legtisztább, legtermészetesebb teremtmény ezen a világon

– írta akkor a Facebookon Ördög Nóra, és ez nagyon jól érzékelteti, hogy milyen előítéletekkel kell megbirkózniuk azoknak, akiknek mesterséges megtermékenyítés útján jött világra a gyermekük. És akkor arról még nem is volt szó, hogy min mennek keresztül testileg és lelkileg a szülők, mire összejön és tényleg megszületik a baba. Vajna Tímea pedig éppen erről folytat most nyílt diskurzust. Ám nem ő az első sztár, aki megosztja lombikos élményeit a nyilvánossággal. Ebben a galériában össze is szedtünk néhány magyar és külföldi hírességet, akik már keresztülmentek – sikeresen – azon a procedúrán, aminek Vajna Tímea még csak az elején jár.