Ahmed Bestnek jutott Jar Jar Binks igen hálátlan szerepe, hisz a fura dialektussal beszélő, esetlen, béna, olykor vicces, de legfőképp szerethetőnek beállított lény lett a Csillagok háborúja legtöbbet kritizált, leggyűlöltebb figurája. Lehet, hogy a jól sikerült új trilógia első részének, Az ébredő erő megjelenésekor ment a poén azon, hogy csak Jar Jar Binks hiányzott a filmből, de nagyon.

Ahmed Best nem találta ezeket ilyen viccesnek, pláne a mérhetetlen gyűlöletet. A rengeteg negatív visszajelzés miatt úgy volt, hogy megöli magát. Ezt onnan tudni, hogy megosztott egy fotót, amin a fiával egy hídon áll. A kép alá pedig a következőt írta.

Jövőre lesz 20 éve, hogy iszonyatos mértékű gyűlölködéssel kellett szembe néznem, ami még a mai napig is kihat a karrieremre. Ez az a hely, ahol majdnem véget vetettem az életemnek. Még mindig nehéz róla beszélni, de túléltem, és most itt van ez a kis srác, aki egy igazi ajándék számomra....

A színész ugyan nem nevezi nevén a filmet, de 2019-ben lesz 20 éves a Star Wars I. rész - Baljós árnyak, melyben először tűnt fel az ő karaktere, Jar Jar Binks.