Az Index  számolt be arról, hogy az RTL Klub saját gyártású sikersorozata, A Tanár női főszereplőjét kirúgták. Ubrankovics Júlia azt mondta, hogy őt arra kérte a csatorna, hogy aktívan vegyen részt a sorozat promóciójában, aztán persze a második évad forgatásában is. Így Ubrankovics semmilyen külföldi munkát nem vállalt 2018 októberéig; többször saját költségén hazarepült a sorozat promóciója, utószinkronja vagy bemutatója miatt Amerikából. Aztán a sorozat készítői mindössze néhány héttel a második évad forgatásának megkezdése előtt zárt ajtók mögött közölték vele, hogy a második évadban már nem tartanak igényt a munkájára. 

Eleinte az RTL nem akarta kommentálni a dolgot, de végül az Indexnek és a Blikknek is válaszolt a témával kapcsolatban.

Ubrankovics Júlia azt mondta, hogy szeinte nem fair módon váltak meg tőle, míg az RTL szerint ők (ahogy a színésznő is, gondolnak itt arra, hogy a szerződésben foglaltak szerint a színésznő október végéig a sorozat miatt nem vállal más munkát) minden szabályt betartottak. A női főszereplő leváltásának pedig az az oka, hogy nem voltak megelégedve a teljesítményével. Herman Pierre, az RTL Klub drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatója a következőt mondta.

Ubrankovics Júlia kitűnő színész, de a szerepcsere mögött nemes egyszerűséggel az elégedetlenség áll, a rá osztott szerepet nem játszotta jól.

Nagy Ervin is megerősítette ezt.

Nem tudtunk úgy együtt játszani Júliával, ami el tudna vinni egy sorozatot. NEm volt meg a közös nevező, ez pedig feszültséget szült az alkotók között, és ebben a légkörben nem jó dolgozni.