Ubrankovics Júlia még mindig nem tudja túltenni magát azon, hogy az RTL egyik pillanatról a másikra, és meglehetősen szokatlan módon kirúgta őt a Tanár című sorozatból. Legutóbb a Borsnak nyilatkozott a témában: elmondta, mennyire ledöbbenti, hogy az ötvenvalahány napnyi forgatás alatt senkinek sem jutott eszébe szólni neki, hogy elégedetlenek a munkájával, így a változtatás lehetőségét sem adták meg neki. Azt is furcsállja, hogy Trokán Nórát már rég kiválasztották a szerepre, amikor a színésznő még azt sem tudta, hogy meg akarnak válni tőle. 

Nem érti azt sem, Nagy Ervin miért mondta, hogy nem működik köztük a kémia, amikor már a Katona József Színházban is játszottak együtt, és akkor nem volt semmi probléma. Szerinte lehetett volna elegánsabban, korrektebbül kezelni ezt az egész helyzetet. De, azt mondja, manapság nem ő az egyetlen, akivel zokniként bánik a szakma. 

Kellesz, amíg úgy gondolják, ha viszont nem, akkor egyik napról a másikra kilök a rendszer, és bezáródik mögötted az ajtó. Ha kussolsz, még lehet, hogy kapsz valami munkát, ha szembeszállsz velük, akkor viszont háborút indítanak, és véged. Pedig a filmes szakma alapvetően nem ilyen, ezért nem okés, ami most zaj­lik. Sokat dolgoztam itthon és külföldön, a szakmánk alapja a konfliktuskezelés, a nyitottság az alkotók között, akkor is, ha különböznek a vélemények

- nyilatkozta a lapnak a színésznő.