Madonna már eszi a tortát az Instagramján, és az apropó az, hogy augusztus 16-án betölti a 60. életévét.

A képeket a modellből lett fotóslegenda, Ellen von Unwerth készítette, aki Madonnánál 4 évvel idősebb, és úgy látta jónak, ha leretusálja Madonnáról az életkora kb. felét. Persze egy születésnapra simán belefér egy ilyen, a popkirálynő azóta posztolt olyan képet is, amin annyinak néz ki, amennyi. A felirat szerint ezen a képen meg a fején viseli a tortát.

Madonna hatvanadik születésnapja egyébként az énekesnő következő, 14. stúdióalbumát közvetlenül megelőző periódusba esik, a nyár során a popkirálynő többször is posztolt arról, hogy új zenén dolgozik, és az új dalok feltehetőleg még idén napvilágot látnak. Ezúttal újra összeállt Mirwaiszel is, akivel például a Music című slágert kreálták közösen 2000-ben. Természetesen hatalmas hiba lenne Madonnát leírni, de egyelőre a várakozások nem különösebben magasak a popkirálynő új zenéje kapcsán, tekintettel arra, hogy hogyan szerepeltek előző két albumának dalai. (Rosszul vagy sehogy.) Nem tűnik valószínűnek, hogy Madonna a hatvanon túl hozzá fog tudni tenni mindenvivő repertoárjához egy újabb olyan világslágert, mint mondjuk a Material Girl, a La Isla Bonita, a Like a Prayer, a Vogue, a Ray of Light vagy akár a Hung Up.

Madonna a hivatalos amerikai slágerlistán 2012-ben volt utoljára a legjobb tíz között, a hivatalos brit slágerlistán pedig 2009-ben. Utolsó amerikai No1-ja a Music volt 2000-ben, a briteknél pedig 2008-ban a 4 Minutesszel volt utoljára a csúcson. Minden jel arra mutat, hogy ha Madonna újra ilyen sikerekre vágyik, akkor jelenleg senki más nem segíthet rajta, csak Drake, bár a coachellás csók után valószínűleg nem lesz egyszerű őt rávenni egy duettre.

De akár Drake-kel, akár mással, akár teljesen egyedül, ha valaki, akkor Madonna bármikor képes lehet egy újabb bombasztikus visszatérésre. Hátha összejön és fogunk még csodát látni tőle.

Az oldal tetején látható borítókép az 1990-es MTV Video Music Awardson készült, ahol Madonna a Vogue-ot adta elő playbackről, a Veszedelmes viszonyok című film forgatásáról megszerzett ruhában.