Rékasi Károly valamivel több, mint három évvel ezelőtt balesetet szenvedett, amit hosszas és nagyon nehéz lábadozás követett. A most 55 éves színész 20 éve alakítja Bartha Zsoltot a Barátok köztben, és természetesen a baleset miatt onnan is hosszú időre eltűnt, de egy ideje újra képernyőn van – és sorozatbéli karaktere hasonló traumákon megy keresztül, mint amiket a színész a baleset kapcsán megélt.

Rékasi Károly ezzel kapcsolatban nyilatkozott arról a Borsnak, hogy mennyire nehéz neki a forgatásokon újra végigélni ezt a nehéz időszakot, sőt, édesanyja sem tudja újranézni fia szenvedését a képernyőn, holott eddig a Barátok közt egyetlen részét sem hagyta ki. A teljes interjúért kattintson ide, alább csak két érdekes részletet emelünk ki.

Először is arról, hogy ez a színészi feladat nehezebbnek bizonyult számára, mint gondolta volna:

Megélni újból a valós fájdalmakat, átélni újra és újra, hogy vannak már dolgok az életben, amire nem vagy már alkalmas, megélni újra, hogy mindent elveszítesz a környezetedből, és ez mind megtörtént a való életben is, nagyon nehéz.

Másrészt arról, amikor elsírta magát a forgatáson:

Az igazit mutatjuk a nézőnek, a mélyen átélt dolgot. A fizikai és a lelki állapotom miatt is muszáj volt időnként leállni. Húsz éve dolgozunk együtt, mondanom sem kellett, hogy mikor van szükségem időre. Nem tudom, melyik volt a legnehezebb jelenet, de volt, amikor a könnyek igaziak voltak a képemen, mert Bartha Zsolt érzései helyett a sajátjaimat éltem meg forgatás közben. De ezeket a pillanatokat is rögzítettük