Egyes külföldi források szerint a két színész három évvel a szakításuk bejelentése után eljutott arra a pontra, hogy végre aláírják a válási papírokat. Meglepő fordulat ez, Jennifer Garner ugyanis eddig azért halogatta a dolgot, mert meg akart bizonyosodni róla, hogy exe (akivel egyébként továbbra is erős szövetséget és jó baráti viszonyt ápol) egyedül is képes megfelelően gondoskodni közös gyerekeikről,   a hatéves Samuelről, a kilencéves Seraphina Rose Elizabethről és a tizenkét éves Violetről. 

Bizalmatlansága a 46 éves színész alkoholproblémáira vezethető vissza, így nem lett volna meglepő, ha most, hogy a színésznő maga szállította be Afflecket az elvonóra,  még hosszú, hosszú ideig nem fogja aláírni a válási papírokat.   Ehhez képest azt írja a TMZ, hogy már csak arra várnak, hogy a színész kijöjjön a rehabról, és már intézkednek is. 

Garner és Affleck 2005-ben házasodtak össze, 2015-ben pedig bejelentették, hogy elválnak. A papírokat 2017 áprilisában nyújtották be. Annak ellenére, hogy Affleck nagy eséllyel többször is félrekacsingatott, és az elmúlt 17 évben háromszor is orvosi segítséget kellett igénybe vennie alkoholfüggősége miatt, Garner továbbra is mindenben kiáll a férfi mellett, akinek legutóbbi kapcsolatát Lindsay Shookus-szal az alkohol tette tönkre. Most egy 22 éves modellel, bizonyos Shauna Sextonnal jár, meglátjuk, hova vezet majd ez a kapcsolat.