Ethan Hawke egy 47 éves, amerikai színész, aki annak idején a Holt költők társaságával lett híres, és legutóbbi, rendkívül nagy visszhangot kiváltó filmje a Sráckor volt. Hawke most egy hosszabb interjút adott a The Film Stage nevű publikációnak, és ennek legutóbbi bekezdésében a Logan – Farkas című filmről, meg általában a szuperhősös filmekről van szó abban a kontextusban, hogy a nagy filmstúdiók hogyan próbálják ezeket a közönségfilmeket promózni más filmek kárára. Amit mi „nagy”-nak fordítunk alább, az az eredetiben a „great” szó, fordíthattuk volna esetleg nagyszerűnek vagy hatalmasnak meg ezer más mindennek is.

Az a gondunk van most, hogy azt nyomatják, hogy a Logan milyen nagy film. Hát, az egy nagy szuperhősfilm. De attól még harisnyás férfiak vannak benne, akiknek fém jön ki a kezéből. Nem egy Bresson. Nem egy Bergman. De úgy beszélnek róla, mintha az lenne. Elmentem megnézni a Logant, mert mindenki azt mondta, hogy „ez egy nagy film”, de szerintem meg „tényleg? nem, ez egy tök jó szuperhősfilm”. Nagy különbség van, csak a nagy cégek szerint nincs. A nagy cégek azt akarják, hogy az emberek azt gondolják, hogy ez egy nagy film, mert pénzt akarnak belőle keresni.

Hogy Ethan Hawke milyen további „nagy” filmeket tud felmutatni szuperhősöktől mentes karrierjéből, arra remekül emlékeztet az alábbi, három héttel ezelőtt publikált visszatekintő videó a GQ-tól.

Ezt a posztot egy olyan szerző írta, aki több Ethan Hawke-filmet látott, mint szuperhősfilmet, de kíváncsiak vagyunk az ön véleményére is. Szavazzon alább! Egyetért Ethan Hawke-kal?

Ön szerint egy szuperhősös film felérhet a filmművészet legnagyobb alkotásaihoz?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A Sráckor sztárja szerint egy szuperhősös film sosem lehet „nagy” film

Ethan Hawke szerint nincs helye a filmtörténelem legnagyobb alkotásai között egy olyan filmnek, amiben egy harisnyás férfinak fém jön ki a kezéből. Egyetért?

1 · Aug 28, 2018 10:12am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments