A 46 éves színészt volt felesége, Jennifer Garner szállította be augusztus 22-én a malibui The Canyons nevű elvonóközontba, ahol még mindig kezelik őt, és alighanem ez jó darabig így is marad.

Ben Affleck régóta próbálkozik, hogy felhagyjon alkoholfüggőségével, sajnálatos módon azonban most is falakba ütközött. Legutóbb napokon keresztül ivott, és rémes állapotba került, mire felesége, Jennifer Garner közbelépett, és bevitte őt az elvonóra.

Egy hozzájuk közelálló forrás a People-nek nyilatkozott a körülményeket illetően.

Nagyon rosszul nézett ki. Valószínű, hogy napokon keresztül alig evett, és nem fürdött egyáltalán. Nem volt nehéz belátni, hogy komoly segítségre van szüksége

- mondta el a lapnak.

Ben egyre mélyebbre és mélyebbre süllyedt. Viszont kicsit sem ellenkezett, menni akart, és kifejezetten együttműködő volt. Tudta, hogy segítségre van szüksége

- tette hozzá.

Garner, aki 2015 nyarán vált külön Afflecktől, egy függőségi szakértővel és egy orvossal érkezett a színész Los Angelesi otthonába, hogy közös erővel összeszedjék őt. Nem tudni, milyen hatással lesz rá az elvonó, mindenesetre valószínűleg hosszabb időt fog eltölteni ott. Többet, mint 2001-ben illetve 2017-ben, amikor hiába kapott orvosi segítséget, minden alkalommal hamar visszaesett.

Az utóbbi időszak előzményeit ezen a linken találja