Ahogy a Várkonyi Andreás sztorit is, úgy ezt is a Bors szállította. Még mindig tart az ügy, amiben Galambos Lajost azzal vádolják, hogy a közműszolgáltatók mérőeszközeit kikerülve vették igénybe a szolgáltatásokat, így több tízmillió forintot csaltak el. Közben a szolgáltatóknak okozott anyagi veszteség egy rejtélyes fél által ki lett fizetve, de az ügy ezzel nem zárult le. Volt, hogy nyaralásról megérkezve már a reptéren lecsaptak Galambosékra a vámosok. A botrányok miatt mondta gyermekeinek Lagzi Lajcsi, hogy talán jobb lenne, ha elhagynák a Galambos nevet. Sőt, már a gyerekek születésekor is úgy vélte, hogy az eredeti, azaz a Grósz családnevet kellene továbbvinniük, hogy az ismertség miatt még véletlenül se érje őket semmiféle megkülönböztetés.

 Nem szerettem volna, ha később előnyük vagy hátrányuk származik abból, hogy az én gyermekeim. Ne Galambos Lajcsi miatt szeressék vagy gyűlöljék őket, hanem saját maguknak köszönhető sikereik vagy adott esetben hibáik miatt. Az embe­rekből áradó őszinte szeretet és érdeklődés azonban meggyőzött arról, hogy Galambosként éljenek

- mondta a zenész. A 2015-ben történtek után meggondolta magát.

 A meghurcoltatásomat követően szó szerint kérleltem őket, hogy hagyják el a Galambos családnevet, mert épp elég nekem igazságtalanul bűnhődnöm, a gyerekeim ne szenvedjenek!