A 444 szúrta ki, és a jelenlegi magyar politikai helyzetet tekintve joggal nevezte bátornak a hazai Marie Claire legutóbbi döntését, hogy egy szomáliai menekült lányt szerepeltetnek az újságjuk friss számának címoldalán.

A 17 éves Kafiya Mhdi durva embercsempészek segítségével, kísérők nélkül, Török- és Görögországon keresztül, gyalog jutott el hazánkba - az országba, amelynek létezéséről mégcsak nem is hallott azelőtt. A lány azért volt kénytelen menekülni, mert a nevelőapja eladta, hogy egy nála sokkal idősebb férfihoz menjen feleségül. Mhdi három évvel ezelőtt, anyja tanácsára és segítségével menekült el Afrikából, közben éhezett, napokig meg sem állt, legyengült, egyszer pedig le is tartóztatták, mert nem voltak papírjai.

A fiatal lány nyolc éves kora óta keményen dolgozott, így miután a fóti gyermekotthonba került, nem volt kérdés, hogy megtanul magyarul és leérettségizik. Miután a modellcégek érdeklődését is felkeltette, hostesskedéssel, gyári munkával és saslikkészítéssel kereste meg a pénzt élete első portfóliójára. 

A lányról dokumentumfilm is készült Könnyű leckék címmel, amelyet ma kezdenek játszani a mozik.