Ha már megnéztük, hogy akiknek nem jött be a monogámia, akkor most mutatunk olyan párokat is, akiknek meg pont a nyitott kapcsolat tett be. Mert lehet, hogy Shailene Woodley szerint genetikailag képtelenek vagyunk arra, hogy egy ember mellet téljük le az életünket, illetve Hugh Grant szerint is ilyen csak a Bibliában van, közben azért azt is érdemes megjegyezni, hogy a poligámia sem való mindenkinek.

Erre talán a legjobb példa a legnagyobb hollywoodi ex álompár: Angelina Jolie és Brad Pitt. Miért is? Hisz a válásukkal kapcsolatban leginkább az volt a téma, hogy Pitt ellen az FBI is nyomozni kezdett mert a kelleténél többet ivott és állítólag kicsit erőszakosan fegyelmezte meg gyerekét a magángépükön. Ez a része is igaz. De ezt megelőzően volt egy kisebb féltékenykedés is, amikor a színész a Szövetségesek című filmet forgatta. Akkor terjedt el a pletyka, hogy Brad Pitt összejött a másik főszereplővel, Marion Cotillarddal. És igen, a megcsalás már önmagában is elég indok szokott lenni a szakításra, de Brangelináék esetében volt valami, amiről nem nagyon szoktak beszélni:

ők közben nyitott házasságban éltek.

Angelina Jolie 2009-ben mondta azt egy német lapnak, hogy 

Attól még, hogy együtt élünk, nem jelenti azt, hogy egymáshoz is vagyunk láncolva.

Azt is megjegyezte, hogy nem is akarják korlátozni egymás vágyait. Ehhez képest egyre durvább kezd lenni a válásuk.

Uma Thurman és Ethan Hawke esete még ennyire sem tiszta. 1996-ban ismerkedtek meg és jöttek össze, amikor a Gattaca című filmet forgatták. Össze is házasodtak, majd lett két gyerekük, végül 2003 külön költöztek, 2005-ben pedig elváltak. 2008-ban Hawke a gyermekeik egykori dadusával jött össze, akivel a mai napig együtt van. Szerinte ez annak köszönhető, hogy nyitott házasságban élnek. A színész szerint egy kapcsolat a szabad szexualitáson áll vagy bukik.

Ezt 2013-ban mondta, de egész nyugodtan vissza lehet vezetni még arra az időkre, amikor Uma Thurmannel volt együtt, mert bár tagadta a megcsalás vádját, de a fent leírtak ismeretének fényében, lehet, hogy nem volt alaptalan a feltételezés.

(A cikket a Megafilm támogatta.)

(via)