Chow Yun-fat nevét magyaros átírással Csou Zsun-fának vagy Cau Jőn-fátnak kéne írnunk a Wikipédia szerint, de a 63 éves kínai színész végülis hollywoodi szerepei révén is ismert (benne volt a Tigris és sárkányban, de például A Karib-tenger kalózai: A világ végénben is), ezért talán nem nagy baj, ha az angolos átírásnál maradunk.

Szóval Chow Yun-fat Hongkongban született és igen szerény körülmények között élt, amíg tévészereplései, majd filmjei révén híressé nem vált. Úgy tűnik azonban, Yun-fat mégsem éli a gigasztárok életét, évek óta arról szólnak vele kapcsolatban a híradások, hogy tömegközlekedéssel jár, diszkontüzletekben vásárol, és 17 éves Nokia telefonját is csak két éve cserélte le okostelefonra. Ezek után feltételezzük, hogy nem olyan lakásban lakik, mint mondjuk Eddie Murphy luxusvillája.

A Daily Mail kínai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a színész kb. 800 hongkongi dollárt költ el egy hónapban, ami nagyjából 28 ezer forintnak felel meg. Ebből az következik, hogy egy napra kb. egy ezres jut. A maradék pénzből Chow Yun-fat egy alapítványt tart fenn, állítólag 5,6 milliárd hongkongi dolláros (200 milliárd forintos) vagyonát is mind erre az alapítványra készül hagyni. Gyermekei nincsenek.

A pénz nem az enyém, csak átmenetileg én kezelem most

– nyilatkozott korábban a pénzhez való hozzáállásáról. Ezen kívül a következőket vallja a vagyonhoz való viszonyáról:

Az álmom az, hogy egy boldog ember legyek, akiben nincs semmi rendkívüli. Az életben nem a vagyon megszerzése a legnehezebb, hanem a lelki béke megtartása, és hogy az ember egyszerűen és gondok nélkül élje le a hátralevő életét.