A világ két mérvadó slágerlistája az amerikai és a brit, ezekből lehet tudni, hogy a zenefogyasztás szempontjából legfontosabb két ország közül melyikben éppen mi mozgatja meg az embereket. A kettő közül az utóbbit mindig péntek esténként frissítik, és erre a hétvégére volt jó nagy meglepetés, mert az első helyezett, azaz Nagy-Britannia legtöbbször megvásárolt és/vagy meghallgatott dala nem más, mint a

Shallow – Lady Gagától és Bradley Coopertől,

ami a Csillag születik című film betétdala. Ez több okból is baromi fontos mérföldkő, szóval ha úgy gondolja, kattintson a play gombra és a dal hallgatása közben olvasson el pár érdekes adatot arról, mennyire hullámzó volt Lady Gaga népszerűsége az elmúlt 10 évben.

Immár 10 éve, hogy Lady Gaga sikerszériája megkezdődött, és a legnagyobb sikereit 2011-ig bezárólag aratta. Az USA-ban a Born This Way-jel tudott utoljára a pillanat legnépszerűbb énekesévé válni, de a britek már kicsit előbb ráuntak Lady Gagára, náluk az énekesnő negyedik és utolsó No1-ja az aranykorszakban a Beyoncéval közös Telephone volt 2010-ben.

Azóta egyre szerényebb érdeklődés övezi a Stefani Germanotta néven született művésznő munkásságát, a countrys beütésű Joanne című albumra 2016-ban főleg Európában a kemény magon kívül nem sok mindenki volt kíváncsi. Szóval Lady Gagának tényleg az ég küldte Bradley Coopert és a Csillag születiket, ami jelenleg Nagy-Britanniában a legnépszerűbb film is, és a filmzene az albumok slágerlistáját is vezeti, hála az alapos és időben megkezdett promózásnak, aminek alapján már hónapok óta sejteni lehet, hogy Lady Gaga most újra annyira népszerűvé válhat, mint annak idején.

Szóval a Telephone után nyolc és fél évvel a Shallow most a legnépszerűbb szám Nagy-Britanniában, ami azért különleges, mert ilyen hosszú kihagyás után csak a legritkább esetben, csak a legnagyobbaknak sikerül visszakapaszkodni a csúcsra: Kylie Minogue-ot, Chrissie Hynde-ot és Chert említi James Masterton slágerlistaszakértő, akiknek 10, 15, illetve 26 év volt két egymást követő brit No1-juk között.