Képernyőfotó 2018-11-10 - 14.20.02.png

A lányok és a 25 év felettiek is meg fogják izzasztani az X-Faktor mentorait

vik
2018.11.10. 14:28

A héten már pedzegettük, hogy mely versenyzőket látnánk legszívesebben az X-Faktor élő show-jában, de egyelőre csak a fiúkat és a zenekarokat veséztük ki. Jól sejti, nem állhatunk meg itt, úgyhogy ma a lányokkal és a 25 év fölöttiekkel folytatjuk. Persze szombat és vasárnap este úgyis kiderül, hogy a mentorok valójában kiket visznek majd magukkal a versenybe, mi azért csak szeretünk eljátszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha... 

25 év fölöttiek 

A 25 év fölöttiek közül baromi nehéz választani, mert alapvetően mindegyikük szerethető valamiért. A Joe Cocker-hasonmás Ölveti Lászlónak például ugyanúgy helye lehetne a csapatban, mint a Céline Diont éneklő Zdroba Patriknak vagy a rappelni és lehet, hogy még énekeli is tudó Kárász Ervinnek, mivel mindhárman kifejezetten jók a saját stílusukban, alázatosak (ez úgyis kedvelt szó manapság a művészvilágban), és láthatóan tisztában vannak nemcsak a saját, hanem a versenyzőtársaik érdemeivel is. Érdekes egyébként, hogy valamiért a 25+-osok és a zenekarok körében volt csak jellemző, hogy a fellépők gratuláltak egymásnak a székszerzés után, akkor is, ha épp kiestek a versenyből, és kénytelenek voltak átadni a helyüket a másiknak. 

A zsűrit háromnegyed-egynegyedes arányban eléggé megosztotta a japán Kurokava Takayuki, akit a szülei sebészorvosnak szántak (az is lett), de ő magát inkább énekesnek (talán az is lesz). Gáspár Laci volt az ördög Radics Gigi vállán, és totál kiakadt, amiért mentortársainak tetszett a fiatalember előadása, szerinte ugyanis konkrétan nem tud énekelni. Valóban nem a legképzettebb hang az övé, a szokatlan és különleges kisugárzása valahogy mégis elviszi az előadását. Benne ráadásul a japán kultúrából hozott gesztusai, mimikája és határozott jelleme is igen szerethetőek. Meglátjuk, a közönség mely tulajdonságait kultiválja majd inkább, mi mindenesetre bizalmat szavazunk neki. 

 Nagy kedvencünk Balog Janó, akire talán az egyéniség szó illik leginkább, kiváltképp azok alapján, amiket eddig láttunk belőle. Ő az, aki alighanem egy másik univerzumból érkezett, és oda is tér vissza minden alkalommal, amikor énekel, és nem is igazán érdekli, hogy mit gondolnak róla mások. Azon túl, hogy gyakorlatilag együtt él a zenével, elég bolond ahhoz, hogy a jövőben ne könnyítse meg a közös munkát a mentorával, erre pedig a legjobb bizonyíték, hogy feláldozta volna magát versenytársáért, Klaudia Radiczváért, ami aztán mégsem jött össze neki. ByeAlex akkor azt mondta, tökösebb lett volna, ha akkor is feláll, ha Radics Gigi továbbra sem engedi leülni Klaudiát, de azért lássuk be, ez a műsor nem az ilyesfajta tökösségről szól, hanem az érdekes karakterekről és a jó hangról. Neki meg mindkettőből kijutott.

  

A lányok 

Ha a lányok esetében is arra törekszünk, hogy olyanokat válasszunk, akikben a szimpatikus személyiség ÉS az énektudás egyszerre érvényesül, már nehezebb dolgunk van. Ráadásul azért sincs könnyű, mert szinte látjuk előre, hogy lehetnek ők istennők, és akár a csillagokat is leénekelhetik az égről, valójában tök mindegy, mit csinálnak, az egyik befutó úgyis Gáspár Laci nagy kedvence, Király Dominika lesz

Úgyhogy őt most szándékosan nem válogatjuk be, és nemcsak ezért, hanem azért sem, mert úgy véljük, van nála érdekesebb karakter a kategóriában. Sokan rajonganak például Csányi Ritáért, aki énekli és írja is a saját dalait, ami máris több, mint amit mások tudnak. Ő kicsit flegmának tűnhet sokak szemében, és hát nem is az a cukiságával behízelgő típus, viszont érdekes, amit és ahogy csinál, más, mint amilyeneket eddig láttunk. Ez pedig sosem lehet baj. 

Érdekes, hogy Gáspár Laci pont őt és személyes kedvencünket, Tamáska Gabriellát párbajoztatta a székes feladatnál (ami nem megszokott a verseny ezen szakaszában). Gabriella az első meghallgatáson a végtelen szerénységével, visszafogottságával, aranyosságával és humorával tűnt ki a tömegből, amit csak fokozott azzal, hogy elkezdett énekelni. A hangja különleges, egy milióból is felismerhető, a személyisége pedig ölelgetnivaló. Sokat elmond, hogy ő volt az első ebben az évadban, aki tényleg képes volt megríkatni az előadásával. 

Urbanovics Vivien a harmadik lány, akit gondolkodás nélkül juttatnánk tovább, mert neki sem csak elképesztően jó hangja van (mint mondjuk Arany Tímeának), hanem egy olyan stílust képvisel, ami nem a megszokott popzenei szcénát erősíti, hanem sokkal inkább a jazzt és a soult. Sokan csak azt hallják, hogy igen, bazijól énekel, de azt elfelejtik, hogy esetenként lényegesen nehezebb a műfajra jellemző elvárásoknak és stílusjegyeknek megfelelni, mint a popzenénél, mert olyan technikát igyényelnek, amelyekhez éveken át tartó előzetes tanulás és elképesztő tehetség szükségeltetik. Na, neki az pedig bőven van.