Noha egyelőre pont a két főszereplő nem nyilatkozott semmit a témában, a PageSix közeli forrásokra hivatkozva állítja, hogy Robert De Niro és felesége, Grace Hightower 20 év együttélés után szakítottak egymással. 

A rajongóknak egyelőre csak annyi tűnhetett fel, hogy a színész egy ideje semmilyen eseményre nem vitte magával a feleségét, pedig azelőtt ritkán fordult elő, hogy nélküle jelent meg valahol. Legutóbb hétfőn, november 19-én, a MoMa film gálára érkezett szalmaként, ami a fentiek fényében teljesen érthető. A  jól értesült ismerős egyébként tudni véli, hogy a páros már nyár óta nem él együtt, és alighanem ezt a napokban-hetekben a nyilvánosság előtt is megerősítik majd. Ha így lesz, talán az elválás okaira is rávilágítanak. 

De Niro 1997-ben, tíz év együttélés után vette feleségül az egykor légiutas-kísérőként dolgozó Hightower-t, majd két évvel később el akart tőle válni. Már közös fiuk, Elliot felügyeleti jogáért ment a harc, aztán mégis sikerült elsimítaniuk a köztük feszülő ellentéteket, kibékültek, és a válásból végül nem lett semmi. Sőt, 2011-ben megszületett a lányuk, Helen Grace, akit egy béranya hordott ki. 

A színésznek egyébként nem ő volt az első felesége, hanem Diahnne Abbott, akivel 1976 és 1988 között voltak házasok. Tőle született egy fia, de örökbe fogadta a nő előző kapcsolatából született lányát is. Későbbi barátnőjével, Toukie Smith-szel (akivel 1988 és 1996 között élt együtt) közös ikreit szintén egy béranya hozta világra 1995-ben.