A híresen állatbarát Kaley Cuoco és férje, Karl Cook Santa Barbarán töltötte a hálaadást, ami még annál is sokkal meghatóbbra sikerült, mint amilyennek az amerikai filmekben be szokták mutatni. A páros ugyanis csütörtök este, Santa Barbara tengerpartján egyszer csak észrevett egy bébifókát, amely egy sziklán pihegett, láthatóan kifejezett rossz állapotban. Mivel Couco és Cook nem tudták, mi tévők legyenek, azonnal tárcsázták a tengerészeti és vadvilág 24 órás segélyhívóját, és amíg a segítség megérkezett, vártak. 

A Channel Islands Marine & Wildlife Institute kiérkező önkéntesei kétségesnek tartották, hogy hatékonyan meg tudják közelíteni a sziklán fekvő állatot, amelynek a latolgatás közben szépen nyoma is veszett. Némi keresgélés után szerencsére megtalálták, és befogták az állatot, amely kifejezetten alultápláltnak bizonyult: a 12 kilót sem érte el, ami a fajtájához képest nagyon kevésnek számít.

Most már hálistennek jó kezekben van, a CIMWI emberei komoly orvosi ellátást biztosítanak a számára, és ugyan a rehabilitáció el fog tartani néhány hónapig, ahogy az is, hogy az állat képes lesz megvédeni magát, de ez már a közel sem olyan rossz végkifejlet, mint ami lehetett volna a történetből, ha a színésznő és férje nem érzik úgy, hogy segíteniük kell.