Tom Cruise éppen a Top Gun második részét forgatja, de megszakította a munkát egy fontos szolgálati közlemény kedvéért. A Twitteren közzétett üzenet arról szól, hogy egy automatikus, elsősorban sportközvetítéseknek kedvező beállítás miatt sok nagyfelbontású, nagyképernyős tévén nem úgy néznek ki a mozifilmek, ahogy azt az alkotók megálmodták.

A fenti üzenet azt mondja, hogy sok televíziót úgy árulnak, hogy be van benne automatikusan kapcsolva egy olyan funkció, ami az adásba extra képkockákat illeszt bele. Ez jobb minőséget eredményez például sportközvetítések esetén, mert a gyors mozdulatok kevésbé tűnnek elmosódottnak – viszont sok mozifilm minőségét ellenben rontja, mert azok úgy néznek ki, mintha igazi film helyett nagyobb sebességű videóra forgatták volna őket, mint egy szappanoperát.

Ezért Tom Cruise azt kéri, hogy ha ön mozifilmet néz a nagyképernyős tévéjén, akkor mindenképpen kapcsolja ki a gyors mozgások elmosódottságát kijavító beállítást, hogy az alkotást olyan formában élvezhesse, ahogy azt a film készítői kitalálták.