Az Álomutazó című előadás egyik szereplője Ábel Anita, aki Vigyort, a vidám álmok készítőjét játssza-énekli. Az előadás sajtóbemutatója után tudunk vele interjút készíteni, miközben a mesejelmezét viselte. Nem csinálhat ilyenkor úgy a riporter, mintha nem tudná, hogy mi volt Ábel Anitával kapcsolatban a legfontosabb hír az elmúlt napokban, de persze erőltetni se akartuk a témát. A beszélgetés ezzel kapcsolatos része így zajlott:

Ez most számodra egy másmilyen karácsony lesz…

Ugyanolyan boldog karácsony lesz.

Ennyit mondott Ábel Anita, és egy kézmozdulattal, valamint egy mosollyal jelezte, hogy erről ennyi mondanivalója van és nem több. Úgyhogy más témákkal folytattuk, hogy pontosan miket beszéltünk meg, azt alább olvashatja el.

Tavaly ilyenkor a 2018-as terveidről beszélgettünk. Emlékszel még, hogy mik voltak ezek?

Akkor már publikus volt, hogy eljövök a TV2-től, nagy tervekkel vágtam neki az évnek, és azt gondolom, hogy maradéktalanul sikerült ezeket a terveket véghez vinnem. Pont tegnap volt az évzáró ünnepség a menedzsmentemnél, és ott megkaptam a legtöbb képernyőn szereplőnek járó díjat. Idén 7 tévécsatornánál dolgoztam, és ez egy visszaigazolás arról, hogy jól döntöttem, amikor az önállóságot, a függetlenséget választottam.

Rosszul gondolom, hogy ez ma Magyarországon a párját ritkítja? Nálunk az a jellemző, hogy mindenki le van szerződve egy darab csatornához és kész.

Igen. Én se gondoltam volna! Kende-Hoffher Krisztina a menedzserem, ő számolta össze, és egészen jó érzés volt ez a visszaigazolás. Szóval ha szakmailag olyan lesz a jövő évem, mint az idei, akkor nem lehet okom panaszra. Sok tervem van: természetesen a Youtube-műsorom megy tovább, ezt már most készítem… – illetve nem most, mert most úgy fogok beesni a fa alá karácsonykor! [Nevet.] Szóval január első hetében már készítem majd elő a harmadik évadot – én szerkesztem Kulcsár T. Vikivel. A Story magazinban van egy két oldalas anyagom, amit én írok, megy tovább a NőComment a Spektrumon, ami a szívem csücske. Tavasszal pedig jön majd a ViaSaton az Ide Süss!, amit még az ősszel csináltunk. És még ezen kívül is fel fogok tűnni egy-két más helyen!

Milyen volt számodra ez az év Álomutazótól Álomutazóig?

A gyerekem tavaly karácsony óta szinte non-stop mostanáig az Álomutazó zenéjét hallgatta, néha lejátssza otthon az előadást. Reménykedtünk év elején, hogy lesz idén is Álomutazó, mert annyira jól sikerült tavaly. Amikor májusban hívtak minket, hogy összeállt a dolog 2018-ra is, akkor ment a körtelefon a szereplők között, hogy de jó…! Nagyon jó érzés újra itt lenni, alig várom az első előadást, mert fantasztikus érzés, amikor az ember kijön a színpadra és itt van öt-hatezer ember.

Milyen közönségreakciók érkeztek hozzád ezzel az előadással kapcsolatban?

Nagyon érdekes volt, rengeteg levelet és rajzot kaptam gyerekektől. Küldtek videót, hogy megcsinálták a jelmezt és Vigyornak öltöztek farsangon. Egyszer mentem egy rendezvényre, és egy kislány meg a barátnője csak azért jött el oda az anyukájával, hogy elhozzon nekem egy saját készítésű fülbevalót és egy rajzot rólam. Egészen elképesztő volt!