A legszebb öröm azt látni, hogy az önmagukat folyton tökéletesnek beállító hírességek is emberből vannak, és néha mellényúlnak. Ebbe a cikkbe 2018 legdurvább balesetei-elszólásai-beszólásai közül gyűjtöttünk össze tízet egy-két bónusz kiegészítéssel, hazai és külföldi hírességektől.

Öveket becsatolni!

Ez kemény lesz.

1. Élő adásban egy szál ragtapaszban

Elég erősen indította az évet a Celebrity Big Brother nevű brit műsor, ahol hírességek laknak együtt egy hónapig a Big Brother házban. Az egyik versenyző a RuPaul's Drag Race nevű reality/vetélkedő ausztrál származású sztárja volt, Courtney Act. Ő a házba bevonulás közben élő adásban rálépett a saját szoknyájára, az leszakadt, és nem volt alatta bugyi, a Shane Jenek születésű nevű előadó pedig ott állt tökpucéran a közönség és a kamerák előtt – mindössze egy kis ragasztószalagot viselve a lába között. Az egészet így utólag még emlékezetesebbé teszi két tény: egyrészt, hogy Courtney Act egy hónappal később megnyerte ezt a Big Brother-évadot, másrészt hogy 2018-cal abbamarad a minden realityk anyjának tekintett műsor a briteknél, ahol a Big Brother 2000 óta adásban volt. Egy ilyen ruhabalesethez képest az szinte semmiség volt, amikor Bella Hadid kicsit kicsusszant a felsőrészéből a divathéten.

2. Vajna Tímea elszólja magát az Instagramon

Vajna Tímea Instagramja szexi, őrjítő és lenyűgöző egyszerre, nem hiába ő az egyik legtöbb követővel rendelkező magyar híresség. Ha jól számoljuk, idén háromszor fordult elő, hogy Andy Vajna felesége olyat posztolt, ami miatt vagy utóbb szóltak neki, hogy ezt azért már nem kellett volna, vagy magától tért jobb belátásra, és törölte a posztot. Először, februárban, Andy Vajna kicsit fura storygálás szereplése után Vajna Tímea arról kommentelt, hogy nem fog gyereket szülni, később pedig arról rakott ki egy utólag visszavont megjegyzést, hogy a férjével lepisiltette a kezét medúzacsípés után. A harmadik macskás-magánrepülős téma meg most nemrég volt, úgyhogy azt biztos ön sem felejtette még el.

3. Fergie túl szexin énekli a himnuszt

A himnuszéneklés egy aknamező. Idén Fergie égett be eléggé, amikor februárban egy kosármeccs előtt úgy énekelte el az USA himnuszát, hogy az túl szexi volt, viszont nem elég jó. De mondjuk legalább élőben énekelt, mert hadd tegyük hozzá, hogy a playbackezés szintén egy aknamező, ahol a legcsúnyább bombák idén a Macy's hálaadásnapi felvonulásán robbantak, olyan áldozatokat szedve, mint Rita Ora és John Legend.

4. Pirner Alma beszól a túlsúlyosaknak

Pirner Alma fitneszceleb minden bizonnyal a maga módján inspirálni szeretett volna a nyáron egy olyan poszttal, aminek a célja az lehetett, hogy a túlsúlyos embereket életmódváltásra inspirálja. Kár, hogy nem igazán inspirálóak az olyan mondatok, mint hogy például vizuális környezetszennyezés, ha egy túlsúlyos ember fürdőruhára vetkőzik – és az is jobb lett volna, ha a posztban nem szerepelnek például a rozmár, bálnácska és tunya szavak. Pirner Alma utólag megpróbálta menteni a menthetőt.

5. Madonna a Video Music Awardson

Az idei VMA bővelkedett kínos jelenetekben augusztusban, de a nemzetközi sajtó a legkínosabbnak Madonna szereplését értékelte. A szelfizés terén kihívásokkal küzdő sztár a nem sokkal korábban elhunyt Aretha Franklinről emlékezett meg úgy, hogy közben gyakorlatilag csak saját magát éltette, ráadásul pont berber asszonynak volt öltözve, miközben egy afro-amerikai művész méltatását szabotálta el. Nem túl elegáns magyarázkodás lett a dologból. Na nem baj, 2019-ben a tervek szerint új albummal jelentkezik majd Madonna, hátha majd az feledteti 2018-at.

6. Pintér Tibor VS Frida

Alapvetően imádjuk, ahogy Pintér Tibor hozzááll a celebkedéshez, de azért azt nem csodáljuk, hogy utólag maga is azt mondta, hogy szégyelli, ahogy a szakítását a barátnőjével, Fridával a médiában bonyolították. A Lovasszínház igazgatója és jóval fiatalabb szerelme között októberben durvultak be a dolgok, amikor a lány trágár szavakkal beszólt Pintérnek élő adásban. Ezek után a színész többször is tárgyalta a kapcsolatát a médiában, és ő maga sem fukarkodott a jelzőkkel.

7. Vasvári Vivien a családon belüli erőszakról

Az Instagramon mindenki mélyenszántó gondolatokat és inspiráló idézeteket oszt meg, nincs okunk azt gondolni, hogy Vasvári Vivien nem valami hasonlót szeretett volna, amikor kirakta monoklis-bokszkesztyűs fotóját egy posztba egy gondolatmenettel arról, hogy a nők ne tűrjék el az erőszakot, hanem lépjenek ki a kapcsolatból, ha bántják őket. A Feleségek luxuskivitelben című műsor sztárja azonban baromi rossz érzékkel fogalmazott és használt fel dolgokat, az áldozattá váló nőket hibáztatva, ami mellett nem lehetett szó nélkül elmenni. A kérdéses fotót nem törölte, csak mellőle a szöveget, a posztban eléggé elmérgesedett kommentháború olvasható most.

8. Liptai Claudia VS Majka

Mindenhol a világon bevett dolog, hogy a tehetségkutatók zsűritagjai kicsit csipkedik egymást, vagy akár viccesen beszólogatnak egymásnak. Liptai Claudia is biztos valami ilyesmit próbált a Sztárban sztár egyik novemberi adásában, csak nem vicces lett, hanem kínos, amikor leszarozta Majkát. Aztán decemberben rátett még egy lapáttal, amitől az embernek kicsit az az érzése, hogy mintha ez nem megjátszás lenne a show kedvéért, hanem tényleg utálná a kollégáját.

9. Puskás Peti vs Gáspár Laci

Az egyik fő baj az X-faktorral, hogy olyan 30 perc nettó éneklésből csinálnak egy bő háromórás adást, szóval valamivel ki kell tölteni a műsor kb. négyötödét kitevő részeket. Itt jól jön egy kis viszálykodás a zsűritagok között, de mint a Sztárban sztárban, itt se sült el túl jól a dolog. Az egyik novemberi adásban Puskás Peti és Gáspár Laci tolt egy olyan vitát, hogy azt kifejezetten kellemetlen volt nézni,  decemberben meg még egy csörtével tetézték. Itt ül egy rakáson ez a csomó tehetséges ember, és a velük készülő műsornak ilyenekről kell szólnia...? De mondjuk legalább Puskás Peti tudott egy vicceset posztolni utána a vitáról.

10. Dolce & Gabbana VS Kína

És végül nem maradhat ki a Dolce & Gabbana sem, akik az ázsiai országok lakói szívébe úgy próbálták belopni magukat novemberben, hogy megjelentettek egy reklámot, amiben egy kínai nő evőpálcikával próbált pizzát enni. A felháborodás akkora volt, hogy még az Index is megírta, a két olasz tervező pedig a fenti, szintén elég kínos bocsánatkérő videót posztolta. A felháborodókat és bojkottra felszólítókat ez sem hatotta meg, a márka Sanghajba tervezett divatbemutatóját le kellett mondani.

Az egyetlen, aki kiállt a Dolce & Gabbana mellett ezek után is? A közutálatnak örvendő Melania Trump, akit különben is régóta támadnak amiatt, hogy folyton európai designereket promotál, merthogy az amerikai first lady amerikai tervezők ruháit viselje, ne Dolce & Gabbanát. Erre Trumpné fogta, és pont a kínai botrány után pár nappal, hálaadásra felvett egy Dolce & Gabbana-ruhát.

Bónusz!

És bár nem hírességről van szó, de ezt a horribilis sztorit egyszerűen nem hagyhatjuk ki ebből az összeállításból. Boldog új évet!