A Netflix igen rövid idő alatt elérte, hogy két netes őrület is kialakuljon két különböző műsora körül. Az egyik a Bird Box című film volt, melyben Sandra Bullock volt a főszereplő. A történet szerint valami fura izé tizedeli a lakosságot, de csak azt öli meg ez a valami, aki ránéz. Bullock karaktere rájött a trükkre, hogy bekötött szemmel mászkálva nincs veszélyben az élete. Így, vakon ment el a gyerekeivel egy biztonságosnak mondott helyre. A lényeg, hogy ebből lett egy netes kihívás, a #BirdBoxChallenge, ami arról szólt, hogy az emberek bekötött szemmel csináltak dolgokat, majd levideózták és feltették a netre. Mivel nem épp veszélytelen forgalmas úton bekötött szemmel közlekedni, illetve leesni egy mozgólépcsőn, mert nem látjuk, hogy hova lépünk, ezért a Netflix közleményben kért meg mindenkit, hogy ha lehet, akkor ne vegyen részt a kihívásban. 

És akkor most itt van a You című sorozat. Ebben szerepel a Gossip Girl sztárja, Penn Badgley, akinek a karaktere összejön egy lánnyal. Mintha az Isten is egymásnak teremtette volna őket... Mint kiderül, a megismerkedésük, hogy ugyanazokat a dolgokat szeretik, és így tovább, egyáltalán nem véletlen. A srác kémkedett a csaj után, mindent megtudott róla, majd úgy alakította a dolgokat, hogy belé szeressen, a barátait, akik kicsit is furának találták ezt a hihetetlen egymásra találást, azokat meg megutálja. Nagyjából erről szól a sorozat. Ezt látva nagyon sok rajongó van úgy, hogy 

bárcsak Penn Badgley ilyen ijesztően perverz módon kémkedne utánuk.

A színész viszont nyomatékosan kéri, hogy senki se kérjen tőle ilyet. Ennek több oka is van. A sorozatban megformált karakter egy gyilkos. Senki nem akarhatja, hogy egy gyilkos legyen folyton a nyomában. Ezt maga válaszolta az egyik twitteren írt üzenetre. 

Rajongó: Rabolj el, kérlek!

Penn Badgley: Kösz, de inkább nem.

Valaki azt írta, hogy konkrétan az az ijesztő, hogy ennyi ember beleszeretett ebbe a perverz karakterbe. Badgley erre azt írta, hogy minden motivációja megvan hozzá most már, hogy a második évadot látva senkiben se ébredjenek romantikus gondolatok az általa alakított srác iránt.

A színész még szeptemberben mesélt róla, hogy milyen volt, amikor a rajongók molesztálták.

(daily dot)