A Blikk újabb részleteket tudott meg Andy Vajna vasárnapi halálhírével kapcsolatban. A lap úgy értesült, hogy a filmügyi kormánybiztos szombat este még a barátaival vacsorázott, jó kedve volt, semmi előjele nem volt a hamarosan bekövetkező tragédiának. Andy Vajnára a rózsadombi otthonának hálószobájának padlóján, az ágy előtti szőnyegen fekve talált rá a gondnok. Vajna szokásával ellentétben nem ment le reggelizni, amit a gondnok is szokatlannak tartott, így felment leelenőrizni, hogy minden rendben van-e. A földön fekvő Vajnát egyből megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel - írja a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy Vajna Tímea a férje halálakor Aspenben tartózkodott, majd a hír hallatán egyből gépre ült, hogy Budapestre utazzon. Az Instagramról már törölt bejegyzések szerint viszont a kormánybiztos felesége nem az amerikai hegyekben, hanem a francia Alpokban síelt.

A Blikknek megszólalt Hámori Eszter publicista, aki még pénteken este beszélgetett személyesen Andy Vajnával. Elmondása szerint Vajna fáradtnak tűnt, annak is érezte magát a 74 éves kormánybiztos, de végül a frontra fogták a dolgot.

 Sok mindent átbeszéltünk. Kedélyesen mutogatta felesége legújabb instagramos fényképeit, és áradozott, hogy többször is megnézte a Freddie Mercury életéről szóló mozifilmet. Aggodalmaskodva rákérdeztem, mi a helyzet az egészségével, mert egy közös baráttól rossz híreket hallottam

- mondta Hámori, mire Andy Vajna beismerte, hogy egy hirtelen rosszullét után azonnal bement a kórházba. Azt mondta, hogy az orvosok szerint is ez volt a szerencséje.

 Most is látom magam előtt, ahogy mondja: „Kutya bajom, rossz pénz nem vész el.” Annyira sajnálom. Tele volt tervekkel, új rádiót is szeretett volna indítani. Nem látszott rajta, hogy már csak egy napja van hátra

– nyilatkozta Hámori Eszter.

Vajna Tímea húga így búcsúzott Andy Vajnától.

(Blikk)