Több részlet is kiderült a közelmúltban elhunyt producer, Andy Vajna búcsúztatásával kapcsolatban. A Blikk beszélt a Fiumei úti temető egyik munkásával, aki megmutatta, hogy melyik két fát kell gallyazni. A megszerzett információkból azt a következtetést vonta le a lap, hogy 

Demján Sándor üzletember és Madarász Viktor festőművész sírhelye környékén lesz a pavilon nyitott oldala, és vélhetően az Árkádsor, a Görgei Artúr sétány felé esik majd Vajna sírja.

Az is kiderült, hogy nem az eddig ismert 41-es parcellát nyitották meg, hanem a kormányzat közbenjárása miatt a 19-es parcellánál vesznek végső búcsút Andy Vajnától, mivel az előkelőbb, illetve zárt körübb temetést tesz lehetővé. A Blikk vélekedése szerint ezért arra is szükség lehet, mert feltehetőleg a kormány a legmagasabb szinten fogja képviseltetni magát a ceremónián.

A Blikk még azt is megtudta, hogy csütörtökön a temető nem zár be, csak a 19-es parcellát kerítik el és biztosítják őrökkel. Állítólag ez dél és négy óra között lesz érvényben. A megadott területre csak az léphet be, akinek a neve szerepel a listán. A Bors megtalált egy meghívott vendéget, aki a következő részleteket árulta el.

 Tudomásom szerint több száz meghívót küldtek ki, amit részvételi szándék esetén elektronikus formában kell visszaigazolni. Minden meghívott figyelmét felhívták arra, hogy a temetésre kizárólag személyes okmánnyal lehet bejutni, amit a bejáratnál egyenruhás hoszteszek ellenőriznek. Az értesítőben azt is kikötötték továbbá, hogy a gyászolók egy szál fehér virággal vagy egy szivarral érkezzenek a búcsúztatóra, ahol Andy jó barátja, Arnold Schwarzenegger mond majd beszédet. Úgy tudom, a gyászszertartáson egy operaénekes fogja énekelni a búcsúdalt, a megemlékezés pedig információim szerint legalább két-két és fél órán át fog tartani

A nevel ellhalgatását kérő informátor azt is tudni véli, hogy lesz egy másik temetés is, majd februárban, és az már Amerikában.

(Címlapkép és borítókép: Huszti István/Index)

(Blikk, Bors)