Négy éven át, öt országban, 45 megszólalóval készült el egy magyar dokumentumfilm Piedone nyomában címmel a 2016 nyarán elhunyt Bud Spencerről. A film február 28-tól kerül a hazai mozikba, alább lehet megtekinteni a trélerjét.

A filmről az alábbi legördülőben olvasható sajtóközleményt kaptuk a fotók mellé, amelyek Király Leventét, a dokumentumfilm rendezőjét ábrázolják, természetesen magával Bud Spencerrel. Ha a kép alatti piros sávban lefelé mutató nyílra kattint, már olvashatja is a további részleteket a sajtóközleményből!

Igazi meglepetésekkel érkezik a Piedone nyomában! Portréfilm készült Bud Spencer életéről.

Úszó, vízilabdázó, bokszoló, rögbi játékos, autóversenyző, feltaláló, gyermekruha tervező, zeneszerző, író, egyetemi tanár, politikus és nagykövet is volt Bud Spencer, akit csupán színészként ismert a világ. Erről is szól az a portréfilm, amely több mint négy éven át, öt országban és negyvenöt közreműködővel készült és amely amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevésbé ismert arcát is bemutatja. A világ legnagyobb pofonosztója a magyar nép iránt érzett tiszteletéről, a család-, a jótékonykodás- és a kereszténység fontosságáról is beszélt a Piedone nyomában c. filmben, amely február 28-tól látható a hazai mozikban.

„Bud Spencerről – eredeti nevén Carlo Pedersoli – kevesen tudják, hogy mélyen vallásos, példás családapa volt, aki 6 nyelven beszélt és három egyetemre járt. Emellett amatőr bokszoló, autóversenyző, rögbi játékos, hétszeres olasz úszóbajnok és vízilabdázó volt, aki a Helsinki és Melbourne-i olimpián is részt vett. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengénlátókért, a háború- és kábítószer használat ellen emelte fel a hangját, sőt az UNICEF nagykövetének is megválasztották.

Bud Spencer gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, de feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket. A filmben eddig soha nem látott archív anyagok, családi felvételek és fotók kerülnek bemutatásra a jól ismert filmrészletek mellett, de Bud Spencer római lakása és hétvégi nyaralója is megjelenik. Az elkészült dokumentumfilm különleges alkotás, hiszen 60 év után ez az első portréfilm a világon, amely Bud Spencer teljes életét dolgozza fel és azt az arcát mutatja be az olasz filmszínésznek, amelyet az emberek nem ismerhettek a filmjeiből.