DSC4670

39 napig tartották fogva Kozsót egy amerikai börtönben

2019.02.27. 07:40 Módosítva: 2019.02.27. 09:24

Még január 1-jén történt, hogy Miami repterén Kozsót a bevándorlásügyi hivatal emberei kiemelték a sorból. Egy ilyen random átvilágítás nem sűrűn szokott több mint egy hónapig tartó börtönnel végződni. Kozsó is azt hitte, hogy a rutin eljáráson túlmenő, több órán át tartó faggatás után szabadon távozhat. Nem így történt: amikor mondták neki, hogy akkor igennel vagy nemmel kéne válaszolni valami kérdésekre, akkor Kozsó jelezte, hogy ő meg tolmácsot szeretne kérni. Elmondása szerint a tolmács nem érkezett meg, őt viszont bilincsben elvezették a reptérről egy börtönbe.

Az énekes elmesélte a történteket, hogy négyszer elájult, hogy nem kapott vizet. Nem akart megőrülni sem. Az őt képviselő ügyvédek eljuttattak a nagykövetségre egy levelet is, melyben az szerepelt, hogy Kozsó meg fog halni, ha nem engedik ki a börtönből.

Az énekes február 8-án szabadult. Az ügyben eljáró bíró elismerte, hogy a hatóságok hibáztak, így Kozsót azonnal el kellett engedni. Mivel erről papír is van, hogy a popsztárt tévedésből tartották fogva, aki így közel 40 napig nem is tudott dolgozni, tehát elesett egy hónapnyi keresetétől, ezért kártérítést fognak követelni.

Kozsó azért került börtönbe, mert azt hitték, hogy nincsenek rendben a papírjai. Az énekes elmondása szerint ő turistaként ment Amerikába, amihez elég egy ESTA-kérelmet kitölteni, amit meg is tett, de a hatóság a vízumát és a zöld kártyáját kérte tőle számon.

(Blikk)