Utoljára 2015-ben írtunk Fehér Balázsról, a Carbonfools zenekar egykori frontemberéről. Akkor a kockahas blogunkban emlékeztünk meg róla, amikor félmeztelenül futott végig Budapesten az Európa-nap futóversenyen. Ezt követően arról számoltunk be vele kapcsolatban, hogy Éder Krisztiánnal bandázik New Yorkban.

Most Peller Mariann Feel Soul Good nevű lapjának adott interjút, amiből kiderült, hogy nem véletlenül nem írtunk róla semmit 2015-öt követően, mivel 2016-ban elindult nála egy mélyrepülés. Akkor volt az, hogy hosszabb pihenőre vonult a zenekarral, majd közölte, hogy végleg kilép a The Carbonfoolsból. Minden felkérést visszamondott, mert várt a megfelelő lehetőségre, az új munkára, ami az új jövőt jelenthette volna számára. Ez nem érkezett meg, viszont elkezdett fogyni a pénze. Fehér Balázs így folytatta:

 jött az egzisztenciális szorongás, csökkent az önértékelésem, a sok millió forinttól rövid idő alatt eljutottam odáig, hogy 840 forint volt a számlámon. Ezután kiraktak az albérletemből, lebetegedtem, 15 kilót fogytam, úgy néztem ki, mint egy szellem.

Elmondása szerint itt kezdődött "egy poklon túli őrület."

 Összefüggéstelen hangok és képek, értelmezhetetlen történetek és érzések zakatoltak a fejemben 8 hónapon keresztül. [...] Számtalan halálélményem volt, találkoztam démonokkal, megszálltak, kísértettek és nagyon közel kerültem az öngyilkossághoz is. A zárt osztályig mentem, de amikor ott álltam, rájöttem, hogy még nem tartok itt.

Arról is mesélt, hogy megint a nyugtatókat és kedélyjavítókat kezdett szedni, de nem segítettek. 

Az őrület annyira elviselhetetlenné vált, hogy a figyelmem egy idő után – ahogy mondani szoktam – „kireccsent”, és rájöttem: akinek eddig hittem magam, az nem én voltam. Letört minden arroganciám: nemrég még százezrek figyeltek, és eljutottam oda, hogy már a kutya se foglalkozott velem.

Lassan elkezdett magára figyelni: reikizni kezdte magát egy elmondása szerint béna YouTube-videóval, majd rátalált egy tanítóra. 

Ahogy hallgattam, rájöttem, hogy nincs szenvedés, hiszen a szenvedés is csak egy gondolat, amit elhittél. Ekkor mindent ledobtam: az image-t, a múltat, a jövőt, a jelent, és elkezdtem gyakorolni csak a létezést.

Az interjú ezzel nem ért véget, még elmondta azt is, hogy egyszer megszűnt a testérzete és az elméje. További részleteka a feelsoulgood.hu-n.