Molnár Anikó realityszereplő a Jakupcsek Plusz című műsor vendége volt az ATV-n. Itt szóba került, hogy 2009-ben pár hónapos kapcsolat után teherbe esett. Érezte, hogy ez a viszony nem lesz tartós, ezért úgy döntött, nem vállalja a terhességet, nem szeretné egyedül felnevelni a születendő gyereket. Orvoshoz fordult, és életének erről az időszakáról a következőket mondta most utólag a Borsnak:

Az abortusz rossz élmény volt. Az orvosra haragszom. Amikor a művi vetélés előtti utolsó ultrahangos vizsgálaton voltam, arra kértem, hogy halkítsa le a gépet, ne kelljen meghallanom a magzat szívhangját. A doki azonban nem teljesítette a kérésemet – az megrendítő élmény volt, évekig kísértett. Gondolom, arra számított, hogy meggondolom magam, pedig akkor még eszem ágában sem volt megtartani a babát.

Visszakerestem az archívumunkban a vonatkozó 2009-es cikkeket, ahol azonban nem említettek abortuszt, hanem magzat elvesztéséről, vérzésről és görcsölésről szóltak a hírek. Telefonon megkerestem ezért Molnár Anikót, hogy tisztázzuk, hogy spontán vetélésről vagy szándékos terhességmegszakításról volt-e szó. Molnár Anikó a következőt mondta erről a Velvetnek:

Egy vetélésnek és egy tudatos döntésnek is ugyanolyan fájdalmas a háttere, nem hiszem, hogy különbséget kell tenni ezek között. Ha valaki néhány hónap kapcsolat után terhes marad, annak általában rossz a vége, nem maradnak együtt a párok. Nem akartam ugyanúgy nevelni a gyerekemet, ahogy anno én nőttem fel: két éves koromban apám elment külföldre, és onnantól kezdve anyám nevelt. Nem akartam ilyen jövőt, idealista voltam, a tökéletest kerestem. Az idő be is bizonyította, hogy igazam volt, nem kellett sokat várnom, vége lett a kapcsolatnak. Ha megtartom a babát, egyedülálló anyuka lettem volna.

Kézenfekvő ezek után a kérdés, hogy akkor miért és miért így beszélt erről a sajtónak annak idején.

Egyáltalán nem akartam ezt nyilvánosságra hozni, pontosan azért, mert azokra a nőkre gondoltam, akiknek nem lehet gyerekük. A kórház dolgozói egy újságnál jelentették a dolgot – meg is volt a véleményem arról a kórházról. Millió híresség átesett hasonló dolgon, csak az ő esetükben a kórházi dolgozók tartották a szavukat, és nem szaladtak rögtön haknizni vele.

Ezért volt, hogy 2009-ben bekerült a hírekbe Molnár Anikó terhessége, annak ellenére, hogy ő maga nem állt rá készen, hogy beszéljen a dologról, hogy a nyilvánosság elé álljon azzal, hogy abortusza volt. Azt mondja, most, 10 év elteltével is nehéz még neki erről nyilatkozni.

Főleg így nehéz most erről beszélni, hogy most már nem is lehet gyermekem. Akkoriban húztam az időt, hogy majd megtalálom az igazit, ráérünk még arra. Aztán egy éve kiderült, hogy korai menopauzám van, ezért nem lehet már gyerekem. Az ember fiatalon azt hiszi, hogy vele nem történhet meg, hogy ő kivétel, hogy még van ideje... – Buddha mondta, hogy az ember legnagyobb hibája, hogy azt hiszi, hogy van ideje. De már túl vagyok rajta lelkileg, jól vagyok. Azt, hogy megbántam-e, majd 60-70 éves koromban fogom tudni megmondani.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Molnár Anikó elmondta, hogy abortusz volt 2009-es vetélése

Molnár Anikó elmondta a Velvetnek, hogy 2009-ben nem akarta nyilvánosságra hozni, mi történt, de a kórház dolgozói a sajtóhoz fordultak a sztorival.

30 · Mar 12, 2019 10:57am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments