Eljutott hozzánk egy felvétel, amin Steiner Kristóf első ránézésre elég félreérthető szituációban látható. A link, amit kaptunk az egyik legismertebb pornó oldalra irányít, a videón pedig Steiner Kristóf szerepel két másik férfival. A videót nyugodtan lehetne soft pornónak is nevezni, mivel konkrétan nem mutatnak benne semmi olyat, csak sejtetnek, de az igazság az, hogy ez egy websorozatból kiragadott jelenet. Ez onnan derült ki, hogy megkerestük Steiner Kristófot, aki a produkció rendezőjével és producerével együtt megválaszolta az ezzel kapcsolatban felmerült kérdéseinket.

A producer, Jake Witzenfeld tisztázta is a kérdést, hogy ha nem soft pornóról van szó, akkor miről.

Nem, ez egyáltalán nem soft pornó. A Confess című websorozat több rövid és brutálisan őszinte válogatása annak, hogy milyen pszichológiai és érzelmi élményeket rejt a mai egyéjszsakás kalandokkal végződő tinder randik világa. Egyáltalán nem az olcsó erotika van a főszerepben, hanem az, hogy a mai digitális világban miként változott meg a szexualitás.

A sorozat amúgy 2017-ben megnyerte a Marseilles Web Fest fődíját, sőt, az amerikai AMC - a csatorna, ahol a The Walking Dead is megy) érdeklődik egy tévés adaptáció iránt.

Steiner Kristóf (@whitecityboy) a következőt mondta a saját jelenetéről:

A történet dióhéjban: egy európai srác a Közel-Keletre utazik szexturistaként, és miután két idegen srácot csábít fel a lakására, kiderül: nem csak egy szexuális kalandra, de egy intenzív önreflexióra is meghívta a fiúkat. A két férfi egymás és saját maga előtt is nehézkesen ismeri be: az egyre vadabb, és extrémebb kéréseim egyszerre izgatják és rémisztik meg őket – míg végül belemennek a játékomba... de meddig?

A film producere azt mondta erről a jelenetről, hogy nagyon valós élmények alapján készült, ami egy bizonyos határ meghúzásának küzdelméről szól, hogy mikor van az a pillanat, amikor nemet kell mondania az embernek.

Van egy igen komoly nyomás a közösség részéről, hogy bizonyos körökben minél hedonistábbnak kell lennünk. Jelen esetben az éjszakai életet élő meleg közösségről van szó.

- mondta Jake Witzenfeld.

Ez került fel a pornhub.com-ra, amit a Sziget fesztiválon is lehetett látni. A sorozat rendezője, Moshe Rosenthal ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a pornó oldalra való felkerülés meglepte ugyan, de hollywoodi filmek szexjelenetei is ki szoktak kötni ilyen oldalakon.

Vicces ez az egész, leginkább azért, mert valaki biztos azt fogja hinni, hogy valami pornót fog látni, aztán csalódnia kell, hogy semmi meztelenség nincs az egész videóban

- mondta a rendező, amihez Jake Witzenfeld még annyit tett hozzá, hogy

A Hardcore-t nézve valaki kénytelen lesz némi önreflexióval szembesülni, mint a szereplőknek is, miközben amúgy nem akart mást, csak a szexuális étvágyát csillapítani.

Steiner Kristóf is felhozta a hollywoodi filmes példát, sőt, még azt is hozzátette, hogy bezzeg a Trónok harca tele van agresszív szexjelenetekkel, azzal mégsincs semmi gond, ugye.

Annak kedvéért összegyűlik a família a tévé körül, hiszen kezdődik a heti rendes családi program: a véres gyilkolgatás és random erőszakolgatás a képernyőn.

- jegyezte meg szarkasztikusan.

Elmondta, hogy nem zavarja, hogy a jelenet a pornóoldalon kötött ki, maga is osztott meg jeleneteket a filmből, illetve a sorozat Facebook oldala is tele van szabadon osztható GIF-ekkel, ahol azt üvölti, hogy “piss piss piss piss already”.

Számomra a sorozat üzenete, hogy merjünk nevetni azokon a dolgokon, amelyeket szégyellünk: mindenkinek vannak „mocskos fantáziái”, csak épp nem, hogy mókás és elgondolkodtató filmet nem készítenek róla, de a legtöbben a hozzájuk legközelebb állóknak sem vallanának róla, soha.

- mondta, majd kitért egy teljesen más témára is, hogy food truckot nyit Budapesten, illetve Toszkánában készül főző kurzust tartani, és egy hónap múlva mutatják be Tel Avivban a Yafo Creative galériában az „Anton háza” című előadásukat, amelyben Csehovot alakítja. Hogy miért is említette meg mindezt, azt ezzel magyarázta:

Bocs ezekben épp nincs szex, de hogy kicsit ironikus legyek, remélem hamarosan újra betalál egy meztelenkedős szerep, ha ez kell hozzá, hogy két évtized alatt végre egyszer felkeressen egy újságíró egy színészi munkám kapcsán.