Igaz, hogy már lassan egy hete volt a Fonogram gála, de még mindig a Majkát érintő ügyről van szó. Az történt, hogy a rappert több dallal is jelölték díjra. Úgy is volt, hogy Curtisszel együtt mennek majd az átadóra. Ez végül nem így lett: Majka pont Las Vegasba utazott. Amikor kiderült, hogy nem kapott díjat, akkor egy trágár posztban üzent a zsűrinek. A zenei díjátadót rendező MAHASZ elnöke annyit reagált erre, hogy nem tartja elegánsnak a zenész megjegyzéseit. Majka erre megint beszólt.

Később a zsűri egyik tagja, Bali Dávid is megszólalt a Blikkben.

 Én azt gondolom, hogy a Fonogram-díjnak elsősorban az olyan időtálló és kiemelkedő produkciókat kell díjaznia, amelyek túlmutatnak a saját kereteiken. A műfaj jövőjére sokkal nagyobb hatást gyakorol a Nehézlábérzés és amit Krúbi elindított, mint az, hogy Majka saját önigazolásból a rap/hiphop kategóriában jelölteti a dalait a popzene helyett azért, mert rappel, és mert a saját önazonosságában neki meggyőződése, hogy ehhez a közösséghez tartozik.

Most Majka a Rádió1 reggeli műsorában is kifejtette véleményét.

 Az zavar, hogy a zsűriben népdalénekes vagy trash metal zenekar basszusgitárosa dönt a hiphop kategória győzteséről. Semmi közük a műfajhoz, szakmaiatlan, rosszul működő rendszer ez, miközben Magyarország legrangosabb díjaként van aposztrofálva.   

Évek óta mellőznek a szerkesztők! Míg más zenekarokat rogyásig játszanak, a mi dalaink soha nem csendülnek fel, holott a jegyeladások azt bizonyítják, az emberek kíváncsiak ránk. Csak a vidéki rádiók játszanak, ott alig háromszáz forint jár egy dalért, a Petőfin meg közel háromezer.

- mondta, majd hozzátette:

Nem a pénz hiányzik, mert megkeresem máshol, de igazságtalannak tartom a rendszert.