1978-ban jött ki a mozikból minden idők egyik legsikeresebb musicalje, a Grease. A film mindeddig több mint másfél milliárd dollárnyi bevételt hozott a konyhára, ezért a remake- és rebootdömpingben nem annyira meglepő, hogy ehhez a filmhez is hozzányúlnak. A kérdés inkább az, miért kellett eddig várniuk a Grease-rajongóknak. 

A remake Danny és Sandy megismerkedésére helyezi majd a hangsúlyt és azt a nyarat meséli el, mielőtt újra találkozott a két gimnazista a Rydell High Schoolban. A film címe a Summer Loving (Nyári szerelem) lesz. 

A film két sztárja, John Travolta és Olivia Newton John is sokat köszönhet a filmnek, mindkettejük karrierjét a Grease lendítette fel. 

És noha Olivia Newton John még  több évtizeddel a Grease premierje után, 70 évesen is jól tartja magát...

...John Travoltának már sokkal keményebben kellene táncolnia a fehér zoknival hordott fekete tánccipőjében, ha el akarná csavarni a nők fejét.

A Summer Loving munkacímű remake-et a Paramount egyik divíziója fogja elkészíteni, a forgatókönyvét pedig a Charlie angyalaiban is közreműködő John August írja.

Arról még nincsenek információk, hogy a remake musical lesz-e, ahogy azt sem tudni, hogy az eredeti szereplőgárdából visszatér-e valaki. És legfőképp: azt is homály fedi, hogy mikor érkezik majd mozikba a film.

Arra azonban ne nagyon számítson, hogy Olivia Newton John vagy John Travolta visszatér a filmbe: a Grease sikere után többször is megkeresték őket egy második résznek gondolatával, de mindkét sztár határozottan visszautasította a felkérést. 

A Summer Loving tulajdonképpen a Grease előzményfilmjeként is felfogható, ugyanis több olyan kérdésünkre is választ kaphatunk, ami a Greasből nem, vagy csak félinformációkból derült ki. 

Például: hogyan jött össze Danny és Sandy? Hol és mikor találkoztak először?

A maga idejében a Grease volt a legnagyobb bevételt produkáló musical, azonban azóta már több film (például a Mamma Mia első része 2008-ban és A nyomorultak 2012-ben) is lenyomta a rekordját. 

via: Daily Mail

Ön kit szeretne látni Danny és Sandy szerepében?