Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Smallville egykori sztárja, Allison Mack bűnössége elismerése miatt került vissza a címlapokra. A színésznő egy szexszektába szervezett be nőket, akiket később azzal zsarolt, hogyha kilépnek a bizarr csoportból, nyilvánosságra hozza a róluk készült szexvideókat. 

Mack zsarolás és bűnszövetségben elkövetett zsarolás vádjaiban vallotta magát bűnösnek, amiért akár 40 évnyi börtönbüntetést is kaphat.

De vajon hogyan jutott idáig a színésznő? Mi történt vele a Smallville után?

Ugye emlékeznek még a 2001 és 2011 között futó Smallville sorozatra, amely a tini Superman kalandjait mutatta be, egészen a fiatal felnőtt koráig? Mack a szuperhős barátját, Chloét alakította, aki viszonzatlan szerelmet táplált Clark iránt. A sorozat viszonylag szép sikereket könyvelhetett el, elvégre mégis csak 10 éven keresztül lekötötte a nézőket, és néhány Emmy-díjat is kiérdemelt. 

A sorozat befejezése után azonban Mack szép lassan a süllyesztőbe került.

2012-ben még néhány rész erejére feltűnt a Wilfred című, 4 évadot megélt feketekomédia-sorozatba, majd 2014-ben ismét visszatért a főszereplő Elijah Wood oldalán.

Ezután már csak két kevésbé ismert sorozatban tűnt fel: a több szálon futó American Odyssey című thrillerben és a Gyilkos hajszában. Mindkét produkcióban csak néhány részben szerepelt, anélkül, hogy bárkiben is maradandó emlékeket okozott volna. Már csak egyetlen filmmel kapcsolatban tudjuk megemlíteni a nevét, ez a Lost in Oz című animációs gyereksorozat, amiben az egyik szereplőnek kölcsönözte a hangját. 

A magánéletét illetően sem voltak hatalmas fordulatok, azt kivéve, hogy 

2017 februárjában hozzáment Nicki Clyne színésznőhöz, aki 2002-ben a Smallville egyik epizódjában is feltűnt.

Párjával csendes és visszafogott életet élt, nem az a szerelmespár voltak, akik a közösségi oldalaikon dicsekednek boldog kapcsolatukkal.  

Mack a szektás botrány kirobbanása óta, vagyis már több mint egy éve nem töltött fel semmit az Instagram-oldalára, azelőtt leginkább a családjával készült képeket osztotta meg, például azt, hogy az édesanyjával Párizsban voltak, vagy azt, hogy mennyire várja, hogy a karácsonyt otthon, szerettei körében töltse. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

With the love of my family..... #soulfood #inspiration #friendship #familylove

Allison Mack (@allisonmack729) által megosztott bejegyzés,

A bizarr szexszekta, amely az NXIVM névre hallgat, 2007 óta működik, de csak 2015-ben merült fel a gyanú azzal kapcsolatban, hogy ez az elvileg békés önsegítő szervezet valójában mégsem az, aminek látszik. 

Mack nyaka körül szép lassan vált egyre szorosabbá a hurok: már tavaly nyár óta házi őrizetben van, most pedig több hónapnyi masszív tagadás után bevallotta a bűnösségét  (mármint ami a zsarolást illeti, az emberrablás vádját tagadja). 

Ha börtönbe kerül, ha nem, a neve most már biztosan végérvényesen összefonódott a szexszekta-botránnyal.