Aki már látta, mert felirattal már itthon is meg lehetett nézni hajnalban az HBO sorozatának utolsó évadának első részét, annak nincs miért aggódnia. Annak most az a legnagyobb kihívás, hogy találjon egy embert, akivel megbeszélheti a látottakat. Ha van egyáltalán miről beszélni. Nem tudjuk, még nem láttuk, de pár kékockába és néhány igen beszédes címbe már sikerült beleszaladni. 

Mit tehet az ember, hogy ennyi várakozás után már tényleg csak egy gombnyomásra van a kedvenc sorozatától, de még várnia kell egy kicsit? Valahogy el kell kerülni a szpojlereket. De hogy?

Itt van pár tipp, amivel elkerülhetjük a Trónok harca 8 évadának első részével kapcsolatos képeket, gifeket, híreket, kibeszélőket, insta-, facebook-, twitter-bejegyzéseket.

1. Totális digitális detox

Ha kell, akkor szó szerint húzzuk ki a netet! Ennél nincs tutibb megoldás, hisz ha semmilyen szinten nem érintkezünk a külvilággal, akkor semmit nem tudhatunk meg az adott epizódból. Célszerű szabadságot kivenni, sőt, egy hangszigetelt szobába bekuckózni sem elvetendő ötlet, hisz lehet, hogy a szomszéd full hangerőn kezdi majd el nézni délelőtt 11-kor a sorozatot.

2. Antiérzékelő 5000

Ha egy fiktív világban, Ted Mosby-nak sikerült a saját találmányával, az Antiérzékelő 5000-rel elkerülnie minden infót arról, hogy mi lett a Superbowl végeredménye, pedig egy sport bárba kellett lemennie az elfelejtett szószért, akkor a való életben is beválhat a trónok harca esetében is. (Amúgy Ted Mosby is a home office-t, azaz a teljes digitális elszigeteltséget választotta volna, de el kellett hagynia a lakást.)

 3. Óvatosan, okosan netezzünk!

Még a premier előtt telepítsünk olyan kiegészítőket a böngészőnkre, amik egyből törlik a Trónok harcáról szóló cikkeket. De még így is becsúszhatnak olyan bakik, hogy nem sikerül jól megszűrni egy oldalt. A legjobb, ha erre az napra inkább átszokunk a végtelenül szakmai, a sorozathoz semmilyen szinten sem kapcsolódó oldalak böngészésére. Olvassunk száraz, tőzsdei híreket!

4. Fejben dől el

 Ha úgy érzi, hogy képtelenség kikerülni a szpojlereket, akkor bizony mentálisan kell átállnia. Döntse el, hogy amit hall, olvas, az igazából nincs is úgy, elvégre csurig van Fake News-zal az internet. Ha lát egy képet, egy jelenetet, akkor mantrázza csak magában, hogy ezt rajongók dobták össze. 

5. Legyen ön az, aki szpojlerezik!

Ha a totális digitális detox nem megy, ha tudja, hogy képtelen mértéktartó módon internetezni, ha az antiérzékelő 5000-hez nincs megfelelő szerszáma és kézügyessége, a mentális ráhatásban meg szimplán nem hisz, akkor jobb lesz, ha elébe megy a dolognak, azonnal megnézni az epizódot, majd csak erről beszél mindenhol mindenkivel egész nap!

Bónuszként esetleg megállás nélkül lehet nézegetni ezt a galériát, ami még a Trónok harca vörös szőnyeges premierje utáni partyn készült fotókból áll. Nincs benne egy deka szpojler sem, viszont a sorozatban felbukkant színészek nagyon boldogok és lazák.