Tegnap este eddig tisztázatlan okok miatt kigyulladt a Párizs egyik leghíresebb szimbóluma, a Notre-Dame székesegyház. Több francia oldal és a hatóságok is megerősítették, hogy nem szándékos gyújtogatásról van szó. A tüzet csak a hajnali órákban sikerült megfékezni. Az épületnek szinte a teljes tetőszerkezete elpusztult, de szerencsére máris jelentkeztek jótékony adományozók, akik pénzükkel támogatják a székesegyház újjáépítését. 

Az elsők között volt Salma Hayek francia származású férje, Francois-Henri Pinault. A milliomos üzletember alig néhány órával a tűz keletkezése után jelentette be, hogy mintegy 113 millió dollárral támogatja az épület újjáépítését. 

Pinault-nak van miből jótékonykodnia, ugyanis ő a Kering vállalat igazgatója, mely olyan luxusmárkákkal foglalkozik, mint a Gucci, Yves Saint Lauren, Alexander McQueen, Stella McCartney vagy Balenciaga.

A jótékony felajánlás családi vonás: Pinault 82 éves apja szintén több millió eurót ajánlott fel a károk helyreállítására. 

Salma Hayek is megemlékezett a tegnapi borzalmas eseményről: Instagram-oldalára egy képet töltött fel a lángokban álló székesegyházról. 

Ahogy sokan másokat, úgy engem is mélyen elszomorít és sokkol, hogy szemtanúja lehettem, ahogy porig ég a Notre-Dame. Imádlak, Párizs

- olvasható a bejegyzés mellett. 

via: People