Pedig már azt hittük, hogy Jason Momoa és a szakálla elválaszthatatlanok, de most kiderült, hogy tévedtünk. A sztár egy teljes, Youtube-csatornájára feltöltött videóját annak szentelte, hogy elmondja (és meg is mutassa), miért válik meg jellegzetes szakállától. 

A szőrtelenítés mögött egy nagyon komoly indíték áll:

Arra akarom felhívni a figyelmet, hogy a műanyag megöli a bolygónkat. (...)Azért borotválom le a szakállam, mert ideje változtatni a dolgokon. Változtatni kell, hogy jobb legyen a gyerekeinknek, jobb legyen a bolygónknak. Tegyük jobb hellyé a világot, a bolygónk védelme érdekében. Tisztítsuk meg az óceánokat és a földeket  - mondta a sztár, aki úgy tűnik, az Aquaman óta különösen a szívén viseli az óceánok tisztaságát. 

Ezután Momoa arra kérte nézőit, hogy kövesség a példáját, és használjanak újrahasznosítható alumíniumot a műanyagpalackok helyett. 

A videó a sivatagban készült, mivel Momoa éppen a Denis Villeneuve rendezésében megvalósuló Dűne remake-jén dolgozik (tervezett premier: 2020 novembere), Timothee Chalamet és Rebecca Ferguson oldalán. 

Jason Momoát legutóbb 2012-ben láthattuk szakáll nélkül, a Fejlövés című filmben, azóta büszkén viselte és növesztette a szakállát, úgyhogy nagyon nehéz lesz megszokni őt. 

A videó megnézése után már csak az okozhat fejtörést, hogy előbb egy újrahasznosított alumíniumba csomagolt üdítőt, vagy inkább egy borotvát vegyünk a boltban.