Hiába már 15 éve, hogy véget ér a Jóbarátok, a mai napig olvashatunk róla meglepő információkat. Azt például tudta, hogy a Phoebe-t alakító Lisa Kudrow először a Jóbarátokból megismert karakterének ikertestvérét, Ursulát alakította? Ráadásul mindezt egy másik sorozatban, a Megőrülök értedben. 

Az 1992 és 1999 között futó Megőrülök érted (Helen Hunt, Paul Reiser) egyik részében, alig néhány héttel a Jóbarátok 1994-es indulása előtt tűnt fel Ursula Buffay, egy rendkívül pocsék pincérnő, aki állandóan összekeveri a rendeléseket és nem erőssége a bájolgás a vendégekkel.

Ismerős a karakter?

Ne csodálkozzon, mivel a Jóbarátok egyik szereplőjének, Phoebe-nek az ikertestvéréről van szó. 

Lisa Kudrow egy interjújában elmondta, hogy az ügyvédje alig egy órával a Megőrülök érted egyik castingja előtt hívta fel, hogy lenne egy aprócska szerep a sorozatban. A karakternek még neve sem volt,  ezért az ügyvéd azt tanácsolta a színésznőnek, inkbb el se menjen.

De Kudrow mégis elment, és annyira jól hozta a buta pincérnőt, hogy övé lett a szerep, a felvétel után pedig megkérdezték tőle, hogy mit szólna hozzá, ha még öt további részbe is beleírnák.

A pénzszűkében lévő Kudrow pedig kérdés nélkül rábólintott. 

A nem várt probléma akkor ütötte fel a fejét, amikor a Jóbarátokat közvetlenül a Megőrülök érted után tűzték műsorra 1994 csütörtök estéin, a tévénézők pedig nem értették,

miért játszik ugyanaz a színésznő két egymást követő sorozatban két különböző karaktert?

Ezért a Jóbarátok stábja kitalálta, hogy megalkotják Phoebe ikertestvérét, Ursulát, akit a nézők már a Megőrülök értedből ismerhettek. 

Lisa Kudrow Ursulaként a Jóbarátok első évadának 16. részében debütált, amiben mindjárt össze is szűrte a levet Joey-val. 

A gonosz ikertestvér a Jóbarátok 10 évadából csak 8 részben szerepelt. 

via: ComedyCentral.co.uk