psztorerzsi

Pásztor Erzsi 82 évesen felgyógyult a rákból

2019.04.29. 15:48

Pásztor Erzsi színészt a legtöbben Janka néniként ismerik a Szomszédokból. A 82 éves színésznő egy Rákgyógyítás nevű lapnak nyilatkozott most egy olyan dologról, amiről még sosem beszélt nyilvánosan, mert nem akarta, hogy a színházban a nézőknek ez jusson róla eszükbe: végbélrákja volt.

Amint az interjúból kiderül, most azért döntött így, hogy nyilatkozik betegségéről, mert már túl van rajta, meggyógyult. Ráadásul az orvosa is ajánlotta, hogy vállaljon be egy ilyen interjút, segítsen a betegséggel kapcsolatos szégyenérzet elleni küzdelemben.

Pásztor Erzsi azt mondja, mindig jó a kedélye, ez sokat segített a betegség átvészelésében tavaly nyáron:

Egyszer sem jutott eszembe, hogy ebbe én bele fogok halni. Borzasztó volt, szenvedtem testileg és lelkileg, de egy feladatnak fogtam fel az egészet. Az első perctől kezdve így rögzült bennem, hogy akkor most meg kell csinálnom, amit az orvosok mondanak, túl kell esnem néhány nehézségen, ami meggyötör, ám majd utána visszatér minden a régi kerékvágásba. Nem volt betegségtudatom.

Azt mondja, a mélypont számára az volt, amikor a betegsége mellett megtudta, hogy meghalt kollégája, Székhelyi József. A Rákgyógyítás oldal linkjét a Blikknél találtuk, köszönjük nekik.