Május 5-én kiderült, hogy Sarka Kata megszülte harmadik gyermekét. A hír azért is lehetett sokkoló, mivel eddig azt sem lehetett tudni, hogy a műsorvezetőnő-üzletasszony egyáltalán terhes. Egy kommentben kifejtette, hogy amúgy nem titkolta terhességét, csak épp nem beszélt róla, ahogy a továbbiakban sem fog, mert nyugodt, kiegyensúlyozott gyerekkort szeretne harmadik gyermekének. Utóbbira van magyar példa, hogy egy híresség nem mutogatja körbe a saját, ezrek, sőt, akár tíz- vagy százezrek által követett közösségi felületein a gyerekét. Ilyen például Lilu, aki nagyon tudatosan, legfeljebb csak hátulról, de a lényeg, hogy teljesen beazonosíthatatlanul posztolja fiát, Dávidot az Instára. Illetve Csobot Adél és Istenes Bence is figyel erre.  Ellenpéldának pedig itt van Horváth Éva, Szabó Zsófi, Tilla, Majka, stb. Arra viszont még nem volt precedens, hogy egy ennyire közismert magyar celeb 9 hónapig titkolja, illetve ne beszéljen a terhességéről. Sőt! Nemzetközi szinten is leginkább csak egy viszonylag friss példa juthat az ember eszébe:

Kylie Jenner.

A realityceleb esetében lehetett sejteni, hogy gyereket vár, de mivel ezt senki sem erősítette meg, illetve nyilvánosan nem mutatkozott, az Instagramján pedig olyan posztok voltak, amiből nem lehetett egyértelműen kikövetkeztetni Jenner terhességét, így tényleg nagy meglepetés volt, amikor 2018. február 4-én közzé tette, hogy február 1-jén megszületett a kislánya. Akkor úgy fogalmazott, hogy a titkolózásra azért volt szüksége,

mert rá kellett jönnie, hogy a terhesség annyira csodálatos és fontos dolog, hogy annak intim pillanatait nem oszthatja meg csak úgy, mint élete eddigi rezzenéseit.

Hogy tudott egy ma már 134 millió követővel rendelkező celeb 9 hónapig titokban tartani egy ilyen dolgot úgy, hogy közben mégsem vonult teljes száműzetésbe? Röviden: ügyesen és okosan. Hosszabban: trükkösen manipulálta az instagramos posztjait. Rakott ki magáról képeket, de azokon többnyire csak az arca látszott. Ha esetleg látszott volna a hasa is, akkor egy direkt valami oversize ruhát vett fel, így a mindenhol bő, 3-4 számmal nagyobb farmer dzseki eltakart mindent, amit kellett. Az sem volt ritka, hogy régi, tipikusan nosztalgikus, úgynevezett "throwback" képeket osztott meg, amin látszott az alakja. Egyedül a Kelvin Clein reklámjában volt nagyon gyanús, hogy az összes Kardashian-lány közül ő van elég alaposan bebugyolálva.

Ha nagyon ritkán megjelent egy eseményen, lehetett látni az utcán, akkor direkt bő ruhát viselt, hogy ne lehessen egyértelműen megállapítani, hogy terhes. Sarka Kata is ugyanezeket a módszereket alkalmazta. Az elmúlt 9 hónapban is ugyanúgy élte az életét az Instagramon, mint korábban: dolgozott, eljárt edzeni, sőt megjelent sajtónyilvános eseményeken is.

Az edzések alkalmával készült posztok egy idő után olyanok lettek, amin nem látszott a teljes alakja, illetve a feszülős ruhákat felváltották a lengébb darabok. Ezen a decemberi poszton még látszik a hasa, de az alábbi képen már a kezével és a lábával is nagyon takargatja.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#lunchbreak #today #haveaniceday #training #friendshipgoals

Kata Sarka (@katasarka) által megosztott bejegyzés,

 Aztán Sarka Katánál is eljött az idő, hogy egyre több lett az olyan fotó, amint csak mellkastól felfelé látható. Illetve, ha mégis olyan kép volt, amin tetőtől talpig látszódnia kellett, akkor olyan pózban ült/állt, hogy még véletlenül se lehetett terheshasat kiáltani.

 De a legtöbbet a jól megválogatott ruháinak köszönhet. Az Inspiráló Nők Estjén, amikor nagyjából nyolc hónapos terhesként állhatott a fotósok elé, akkor se készült róla olyan kép, ami alapján egyértelműen meg lehetett volna állapítani, hogy várandós. Maradjunk annyiban, hogy Kylie Jenner nem mert bevállalni egy ilyen eseményt se.

A gyermek születése felvet még egy igen fontos kérdést: 

ki a gyerek apja?