Még 1999-ben jött össze az akkor 18 éves Natalie Portman és Moby. A színésznő korábban tagadta, hogy bármi köze is lett volna a férfihoz, akit egy ijesztő öregemberként aposztrofált. Moby válaszul egy olyan képet töltött fel az Instájára, amiből egyértelműen kiderül, hogy közük volt egymáshoz még az előző évezred végén. 

Moby nemrég megjelent könyvében azt állítja, szoros kapcsolat volt közte és a színésznő között, a zeneszerző sokszor meg is látogatta az akkor még egyetemista Natalie Portmant az egyetemen. 

Könyvében leírja , hogy egyszer felkísérte a szobájába a színésznőt és egymás mellett feküdtek, majd pánikszerű rohama miatt Moby távozott. Natalie Portman szerint több pontatlanság is van a történetben, például az, hogy nem 20, hanem csak 18 éves volt, amikor megismerkedett Mobyval (aki meg akkor 33 éves volt). A színésznő elmondta, hogy sajnálja, hogy a férfi ilyen féligazságokon alapuló sztorikkal akarja eladni a könyvét. 

Moby erre válaszul egy közös képet töltött fel magukról az Instagram-oldalára, amin zenész félmeztelenül látható és éppen átöleli Natalie Portmant. 

A posztban Moby leírja, hogy bármennyire tiszteli Natalie Portman intelligenciáját, nem érti, miért tagadja le kettejük kapcsolatát. Noha nem jártak sokáig, utána még évekig barátok maradtak. 

Teljesen megértem, ha Natalie megbánta, hogy randizott velem (én is megbántam volna, ha a magammal randiztam volna), de attól még nem kéne megváltoztatni egy rövidke szerelmi románc tényeit

- zárja a hosszú bejegyzést a zenész.