A napokban Till Attila is megkapta a humán papillómavírus, azaz a HPV elleni vakcinát. A vírus a hiedelmekkel ellentétben nem csak a nőket érinti, a férfiakra is veszélyes. Szerencsére az oltási arány egyre magasabb – derült ki Az Alternatív Szülői Értekezleten, ahol Tilla szakértőkkel beszélgetett a témáról.

Nem szabad félni a védőoltásoktól. Gondoljunk csak bele, hogy azok a betegségek, amik 100-150 évvel ezelőtt megölték a gyerekeket, most teljesen visszaszorultak. Én hiszek a tudományban és ezekben az oltóanyagokban.

Tilla elmesélte, hogy a feleségével már egy ideje tervezik, hogy családilag beoltatják magukat. Véleménye szerint a legfontosabb a tájékozottság. Vannak ugyanis, akik ellenzik, vagy tartanak ezektől az injekcióktól, pedig többször is bebizonyították már, hogy nem okoznak szövődményeket. Ezek a vakcinák ugyanis nem tartalmaznak élő vírusokat, így teljesen veszélytelenek.

A műsorvezető egyébként az Instagramon is posztolta, amint Dr. Szőnyi György beadja neki az injekciót. Ahogy azt már megszokhattuk Tillától, helyet adott a videóban a humornak, de egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy fontos  üzenetet igyekszik átadni.

Ha már betegségeknél tartunk, a napokban Tilla is gyengélkedett egy kicsit, ugyanis egy forgatáson megázott és lebetegedett. Szerencsére a műsorvezető hamar kikúrálta magát, és a gyerkőcök is kiváló egészségnek örvendenek. A gyors gyógyulás valószínűleg annak is köszönhető, hogy Tilla meglehetősen jó kondiban van. Elmondása szerint az edzés kikapcsolja, számára ez az igazi „énidő”.

Bár a nyárra nézve még nincsenek konkrét tervei, azt biztosan tudja, hogy a Till család idén is ellátogat a magyar tengerhez.

Nekünk Balaton nélkül nincs nyár!

– mondta Tilla. Az üdülés alatt minőségi időt töltenek a családdal, étterembe járás helyett pedig gyakran inkább együtt sütnek-főznek a kertben. És mivel már a jogsi is megvan, akár Tilla is fuvarozhatja a famíliát.