Dopeman, azaz Pityinger László egy reklámkampányra reagált a rá jellemző módon. A  dologhoz hozzászólt Schobert Norbert is, az indulatok pedig elszabadultak. Pityinger a Facebook-oldalán osztott meg egy posztot, amelyben leírta, hogy a Nike immár duci próbababákat is használ a boltjaiban, ezt pedig nem tartja jó útnak a rapper, egyébként pedig úgy látja, az ember külseje sokat elárul a jelleméről is.

A poszt rövid idő alatt komoly indulatokat váltott ki, közel ezer hozzászólás érkezett és jelentős részük negatívan értékelte a rapper kinyilatkoztatását. Dopeman pedig derekasan reagál az logikus, értelmes felvetésekre és igyekszik megvédeni elképzelését. 

Ez a nike új próbababája. Az egyik kedvenc márkám, de ez számomra kifejezetten rémisztő. Nem vagyok a túlsúlyos emberek...

Közzétette: DopeMan – 2019. június 9., vasárnap

Nem vagyok a túlsúlyos emberek bírája, bár állítom, hogy az ember külseje igenis nagyban rávilágít a személyiségjegyeire, az életmódjára, illetve a szellemi és testi egészségi állapotára, de természetesen, mint mindennek, ennek is van oka, tehát nem bűn, hanem javítható és helyrehozható hiba. (...) Ez nem elfogadás, hanem a kapitalizmus leggonoszabb formája. A túlsúly reklámozása ugyanolyan helytelen, mint a környezetszennyezés. Az ilyen alkatban, mint ez a próbababa, az emberben kialakuló testi és lelki betegségek csírájának és lefolyásának 90%-a benne van. (...) Nem azt mondom, hogy Superman és Supergirl alakúak legyenek a próbababák, megteszi a teljesen átlagos külsejű is, viszont ez a zabálj dagadt, aztán öltözz be futónőnek elfogadhatatlan

– írta a közösségi oldalán Dopeman. 

Később aztán Schobert Norbert is csatlakozott a kommentháborúhoz és kifejtette, hogy a problémák, amik ellen nem harcolunk, az életünk, személyiségünk részévé válik, így ebben az esetben egy idő után a telt alkatúak lehetnek majd az átlag. Természetesen az üzletember véleménye sem maradt reakció nélkül, sokan rögtön személyeskedni kezdtek, amit Schobert Norbert ignorált, majd megerősítette korábbi véleményét.

Pityinger később egy videót is közzétett Youtube csatornáján, ahol tovább elemezte a kérdést, és kifejtette, hogy nem akart megbántani senkit, de az elhízás, bármit is mondunk, komoly probléma világszerte, ami ellen lehet tenni és érdemes is, hisz egy időben ő maga is túlsúlyos volt.