Az egykori Mónika show házigazdájáról, Erdélyi Mónikáról kiderült, hogy bár olyan nagy színész ambíciói sosem voltak, azért mégis elment még jó 20 évvel ezelőtt a Barátok közt castingjára, ahol csak kevésen múlt, hogy nem őt, hanem Ullmann Mónikát választották. 

Erdélyi Mónika a Borsnak mesélt arról, hogy több mint 20 évvel ezelőtt, a Barátok közt indulásakor ő is elment a sorozat castingjára, ahol Berényi Miklós barátnőjének szerepét célozta meg, amit végül Ullmann Mónika kapott. Erdélyi Mónika a legesélyesebb 3 jelölt között volt, de az utolsó körös meghallgatásra végül el sem ment, mert akkora már aláírta a szerződését a TV2-nél, ahol a híradóhoz került. 

A TV2-nél kezdetben a Stahl Judit-Pálffy István páros, Máté Kriszta és Pachmann Péter, valamint Szarvas Laszló és Erdélyi Mónika vezették a műsort. Az üzletasszony elmondta, azért vállalta a híradózást a Barátok közt helyett, mert a TV2-től korábban értesítették őt, de egyébként a híradóban sem maradt túl sokáig. 

A TV2-től előbb szóltak, ezért nem lettem világhíres színésznő! (nevet) Bár, ki tudja? Soha ne mondd, hogy soha

- mondta a Borsnak

Az interjúban szóba került Erdélyi Mónika Youtube-csatornája, melyen már lánya, Molli is feltűnt. 

Molli szereplős, nem jön zavarba

- nyilatkozta, majd hozzátette, nagyobbik lánya, Viki már nem szereti a médiafigyelmet, amit ő tiszteletben is tart. 

Hozzátette, noha mindenhol vannak rosszakaratú emberek, őt többnyire elkerülik, csak kevés gonosz kommentet kapnak, leginkább fiatal huszonévesek követik őt a közösségi oldalain.