Ahogy arról a Velvet is beszámolt, az úszónőt lefotózták Barcelonában egy férfival, akiről kiderült, hogy nem más, mint Gelencsér Máté. A 33 éves férfi is úszott korábban, azonban az elmúlt időszakban inkább a modellkedésre koncentrált. A kapcsolat immár nyílt titok, amiről Hosszú István, Katinka édesapja is nyilatkozott. Az idősebb Hosszú örül, hogy lánya újra boldog, de még nem találkozott Gelencsérrel.

Természetesen egy szülő mindig nagyon örül, ha a gyermekét boldognak látja, s ez alól én sem vagyok kivétel. Remélem, Máté személyében sikerül megtalálnia azt a férfit, akire vágyott, én már nem is vágyom többre. Egy ideje már tudok róla, hogy együtt vannak, de még nem mutatta be nekem, hiszen még kezdeti stádiumban van a kapcsolatuk.

- nyilatkozta az idősebb Hosszú a Best magazinnak.

A világbajnok úszónő barátai, családtagjai szurkolnak, hogy újra rátaláljon a boldogság, ugyanis nagyon megviselte férjétől, Shane Tusputól való zajos válása.

Korábban hasonlóan lelkesen nyilatkozott Gelencsér András, Hosszú szerelmének apja is.

Apaként azt kell mondjam, ha boldogok a gyerekeink, annál jobb érzés nem létezik. Úszóedzőként pedig az a véleményem, ha egy versenyző boldog, az a versenyteljesítményén is meglátszik.

- írta meg a Borsnak.