A 67 éves operetténekesnőt nem zavarja az idő múlása, ugyanolyan lelkesen és aktívan dolgozik, mint eddig. Korából adódóan ma más szerepeket osztanak rá, mint jó pár évvel ezelőtt, de ennek is örül, így legalább már nem kell annyira foglalkoznia a kilóival. Oszvald Marikával a Bors készített interjút. 

Amióta más szerepkörben vagyok a színpadon, nem fogyózom és sanyargatom magam. Nagyon jól ment az átállás a komikai szerepkörbe a szubrettből, még humorosabb feladatokat kaptam a színháztól, amelyek a koromnak is megfelelőek

- nyilatkozta az operetténekesnő a Borsnak, aki ettől függetlenül még bármikor tud egy cigánykereket dobni a színpadon, ha a szerepe úgy kívánja. 

Oszvald Marika a színházon kívül is szeret együtt lenni színésztársaival, akiket gyakran meg is invitál otthonába, sokan a nyári medencés bulik királynőjének hívják. Régebben még ő maga készítette az ételt a vendégeinek, mostanra azonban már picit lassított a tempón, és egy étteremből rendeli az ennivalót. 

Az operetténekesnőnek semmi baja nincs az öregedéssel, mivel szülei is színészek voltak, tudja, mivel jár, ha az ember a színpadon öregszik meg. Oszvald Marika szerint egyébként az öregedésnek rengeteg jó oldala is van, sokat is gondolkodik erről. 

Egyébként sokat filozofálgatok az életről. Mostanában azt értettem meg, hogy az öregségben is rengeteg jó dolog van, hiába mondják, hogy semmi jó sincs benne. Én lehiggadtam, de szerencsére megtartottam a játékosságomat, és nem kell kétszer mondani, hogy bohóckodjak vagy sellősködjek a medencében

- nyilatkozta a Borsnak.