Nem olvasta félre a címet, a két színész 2008-2009 tájékán tényleg dinoszauruszkoponyával üzérkedett. Hozzá kell tenni, ha Russell Crowe nem vodkázott volna be színésztársánál, talán sosem teszi fel a kérdést, hogy eladó-e Leonardo Dicaprio dinoszauruszfeje. 

Mivel is lephetné meg egy apa a fiát, ha nem egy dinoszauruszkoponyával? Russell Crowe így tett, amikor az egyik alkalommal Leonardo DiCaprióval az utóbbi  házában iszogattak és Crowe-nak szemet szúrt egy dinoszauruszkoponya, amit meg is vett DiCapriótól, potom 35 ezer dollárért, vagyis majdnem 10 millió forintért. 

Russel Crowe Howard Stern  műsorában beszélt a különleges vásárról. Mint elmondta, Leonardo DiCaprio azzal hencegett, hogy rendelt a meglévő mellé egy másik dinoszauruszfejet is, ezért Crowe a fejébe vette, hogy megveszi azt, amelyik a szobában van, és már ki is nézte magának. 

Leonardo DiCaprio azt mondta, hogy csak annyit adjak érte, amennyiért ő is vásárolta. Azt hiszem, 30-35 ezer dollárért vásárolta a koponyát

- idézte fel Russell Crowe a műsorban a történteket, ami még 2008-2009 körül történt valószínűleg a Hazugságok hálója c. film forgatása után, amiben  a két színész együtt szerepelt.

A színész nem becsülte meg túlságosan a relikviát: 2018-ban már tovább is adott rajta, amikor egy aukciót rendezett feleslegessé vált holmijaiból, hogy a befolyt összegből fedezni tudja válását.