Június elején szakított Hajdú Péter és barátnője, Alföldy Anna. A tévés a Story magazinnak adott interjújában beszélt először arról, hogyan élte meg a különválást. Ne aggódjon, elég jól. 

A cikkből kiderül, hogy Hajdú Péter nem gyászolja túlzottan a kapcsolatát, egy racionálisan meghozott döntés volt, hogy különváltak, ugyanis menet közben mindketten rádöbbentek, hogy nem passzolnak egymáshoz. Hajdú Péter pedig nem akart csak azért együtt maradni Alföldy Annával, hogy elmondhassa magáról, van egy barátnője.

Nekem nem elég, ha valaki szép, azt szeretném, hogy a társam, a barátom legyen. Felnézzek rá, mint egy nőre. Lehet, hogy velem is nehéz, de nekem nagyon magasak az igényeim. 

Bár Alföldy Annával könnyen zárta le a kapcsolatát, Sarka Kata után legalább egy évre volt szüksége, hogy újrakezdje az ismerkedést, amit egyébként szerinte már teljesen másképp csinálnak a férfiak, mint néhány évvel ezelőtt. 

Már nem úgy udvarol egy férfi, hogy odamegy a lányhoz egy csokor virággal, és pofára esik, ha elhajtják a kórójával. Ma folyamatosan vonalban vagyunk a közösségi oldalakon 3-4 csajjal, és látjuk, melyik az, aki válaszol, aki nyitott ránk. Nincs abban semmi rossz, ha valakinek elromlik a házassága, és utána mással és többször keresi a boldogságot. 

Az interjúban azt is elárulta, hogy számára könnyű randizni, és nem érdekli, hogy a nők szimpátiája a személyiségének vagy a hírnevének szól-e inkább. 

Én így vagyok egy csomag ,és nekem kell tudni eldönteni, hogy valójában engem szeret, vagy csak le akar húzni és villogni velem

- nyilatkozta Hajdú Péter.  

Mint elmondta, Alföldy Annával SMS-ben szakított, amiben szerinte nincs semmi szégyellnivaló, hiszen a kommunikálása 70%-a üzenetküldésből áll, éppen ezért szerinte teljesen normális, ha egy SMS-ben szakított volt barátnőjével.