Botrány tört ki Stohl Andrásék előadása után, egy néző erőszakoskodott

2019.07.12. 09:10 Módosítva: 2019.07.12. 09:17

Az Átrium színház Facebook-oldalán közölte, a darab egyik nézője, a  tiltás ellenére fotózott és kamerázott az Őrült nők ketrece című előadás után, ráadásul a színház alkalmazottjával, aki megkérte, törölje a felvételeket,  erőszakoskodni kezdett. Végül a rendőrséget is a helyszínre kellett hívni.

Példátlan eset rontotta el a hangulatot Az Őrült Nők Ketrece 250. előadása után. Az egyik néző figyelmen kívül hagyta a fotózási tilalmat, többszöri figyelmeztetés ellenére fényképezett a színház területén. A teátrum egyik munkatársa megkérte, hogy törölje a képeket, azonban a kellemetlenkedő néző a bocsánatkérés helyett megtámadta a vele szemben fellépő ügyelőt.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a színház munkatársa tesz-e feljelentést az agresszív nézővel szemben.

Az egyik, a színháztermi fotózási tilalmat megsértő néző a színházi ügyeletesünket, miután felszólította a tiltás ellenére készített fényképfelvételek törlésére, azt megtagadta, munkatársunkat lökdösni kezdte, földre lökte, a karját kicsavarta, a kezét megtaposta. Ez az embernek nehezen nevezhető lény erőszakot alkalmazott a színház munkatársán, ami minden körülmények között elfogadhatatlan magatartás. A magyar törvények nem teszik lehetővé, hogy a színház feljelentést tegyen, ezt csak az érintett kollégánk, az erőszak elszenvedője teheti meg. Természetesen kollégánk döntését elfogadjuk, és amennyiben úgy dönt, hogy kerüljön sor eljárásra, a színház biztonsági kameráinak felvételeit – amelyeken az eset látható – a vizsgálat rendelkezésére bocsátjuk, a jogi képviseletet biztosítjuk, és ezúton is köszönjük neki, hogy lelkiismeretesen a színház, illetve az előadás szerzői jogait védte.

-    írták az Átrium közösségi oldalán.

A posztból az is kiderül, hogy az atrocitás okán a rendőrség is a helyszínre érkezett.

Ezúton is felhívjuk nézőink figyelmét a színház házirendjének betartására, és köszönjük valamennyi együttműködő nézőnknek, aki tanúskodott az esetről a kiérkező rendőröknek.