2017-ben visszamondta a Szigetes fellépését, amiért tavaly kárpótolta a magyar rajongóit, amikor a Balaton Soundon szórakoztatta a közönségét. Idén szinte már hazajött Rita Ora az EFOTT nagyszínpadára, még akkor is, ha Insta-sztorijában Budapestnek nevezte a fesztiválnak helyet adó Velencét. 

A magyarországi fellépésének napja eléggé zsúfoltra sikerült Rita Orának: délelőtt még öccse diplomaosztóján volt (amiről a büszke nővér lelkiismeretesen be is számolt Instagram-oldalán), majd néhány ruhát is felpróbált, és csak ezután indult el Magyarországra. 

 Az énekesnő már a repülőn élvezte a bulit, ahonnan egy asztalon térdepelve szintén becsekkolt:

A magyar médiumokat nem fogadta, a Velvet a backstage küszöbéig jutott, ahol közölték, hogy az énekesnő és menedzsmentje határozottan elzárkózik az interjúadástól, és még egy képet sem lehetett készíteni róla.

A koncertet pontosan és energikusan kezdte. Könnyű dolga volt, hiszen csak úgy ontja magából a könnyen slágerekké váló kislemezeket. Bár csak 2 lemeze jelent meg, legalább már másfél tucatnyi videoklippel örvendeztette meg rajongóit 2012-as feltűnése óta, 

akikkel egyébként nem szívesen lép érintkezésbe a koncertek alatt. 

Egyetlen rajongóját sem invitált fel a színpadra, és ő sem jött le a közönség soraiba (Lana Del Reyjel ellentétben, aki a tavalyi Szigeten hosszú percig szelfizett a rajongóival).

A díszlet minimális volt, a fehér színpad nagyon jól kiemelte Ora tarka ruháját. Az énekesnő 6-8 táncossal tolta végig a show-t, de voltak dalok, amiket egyedül, a mikrofonállvány megül énekelt végig,

merthogy neki így, mindenféle körítés nélkül is megy. 

Nem kellett erőlködnie a kitartott, magas hangoknál, mosolya sem látszódott annyira erőltetettnek, szóval úgy tűnt, élvezte a fellépést, és ez a közönségnek is átjött, még ha csak egy 60 perces előadásra is futotta. 

Aztán a fellépés után negyed órával már távozott is, természetesen ekkor sem volt kedve a rajongókkal összemelegedni, hajnali fél 3-kor pedig már otthonából lőtt egy Insta-sztorit. 

Rita Ora jött és ment, letudott egy fellépést a tucatnyi másik között, merthogy a koszovói gyökerekkel büszkélkedő brit énekesnő az évek alatt vérprofivá érett, akinek az EFOTT, csak egy (minden értelemben) aprócska kitérő volt az Ausztráliát is magába foglaló turnékörútjában. Ez a műsora hosszában is jól érződött, de legalább lelkességében és energikusságában nem. 

Aki lemaradt volna koncertről, vigasztalódjon az énekesnő legújabb videoklipjével, amit ma osztott meg Youtube-csatornáján. 

Íme: