Négy évvel korábban súlyos baleset érte Rékasit, motorozás közben elütötték. A történtek komoly hatást gyakoroltak a színészre: hosszú rehabilitáción kellett átesnie, közben természetesen nem tudott dolgozni, emellett rengeteget kellett küzdenie ahhoz, hogy visszanyerje régi formáját. Ennek hatására ma már sokkal pozitívabban látja a világot, mint korábban.

Azért ezt a szellemi és lelki gazdagodást el tudtam volna képzelni anélkül is, hogy az egyik lábam 4 centivel rövidebb, mint a másik. De nem úgy élek, hogy nyavalygok, vannak terveim, megyek előre. (...) Én egyszer már meghaltam, nincs mitől félnem. (...) A közelében sem vagyok a baleset előtti állapotomnak, amikor még embernek képzeltem magam. De nem adom fel. (...)  nekem életformám volt , hogy hetente háromszor ott voltam az edzőteremben, és szerettem azt , amit a tükörben láttam. A jelenlegi állapotomat utálom, ezért nem is nagyon nézek tükörbe. Sokan azt mondják jól tartom magam. A régi, a négy évvel ezelőtti Rékasi erre annyit felelne: nincs igazad (...) Ma már tanulom, hogy a pozitív véleményeknek is tudjak örülni (...) ne csak a kritikáknak. 

- mesélte a színész a Storynak.

A megalázottság olyan mélységeivel találkoztam, amit korábban elképzelni sem tudtam

- fejtette ki keserűen Rékasi a lapnak, majd felidézte, hogy mennyire megviselte mikor egy zoknit is alig tudott felhúzni jelmezpróba közben.